bolets
Per Paula Bernabeu
Publicat el 12 d’octubre 2021

És octubre, la tardor ja ha arribat i, juntament amb tot això, ja tenim aquí la temporada de bolets. Ara i aquí us proposem 10 cançons amb les quals us podreu sentir un autèntic boletaire... o sentir que els bolets us parlen...

1. Som Boletaires - Jaume Arnella

Comencem amb el tema més clàssic i tradicional: Som Boletaires, una cançó de Jaume Arnella que inclou tots els tòpics d'aquesta tradició catalana d'anar a buscar bolets. Reviureu el vostre costat més boletaire i, a més a més, potser us dona alguna pista sobre on podeu trobar-ne.

 

2. My Fault: Mushrooms - Eminem

Encara que els bolets són considerats com una joia culinària, tenen una doble cara. Si agafes el bolet equivocat aquesta delícia es converteix en una droga o fins i tot en un verí. I així ens ho fa veure Eminem amb la seva cançó Mushrooms: My Fault. La cançó mostra la seva relació amb les drogues i tracta sobre com, en una festa, tot fa un gir de 360º quan la noia amb la qual comparteix el moment pren massa 'mushrooms'.

 

3. Corrandes de Boletaire - Santi Ortiz 

Tornem als clàssics per un moment. Si vols aprendre el nom de diferents varietats de bolets, les Corrandes de Boletaire de Santi Ortiz són la millor manera per fer-ho. Ortiz, amb aquesta cançó, fa un homenatge a tots els caçadors de bolets i comparteix un matí de recollida. A més a més, ens parla d'alguns dels tòpics que hi ha entorn d'aquesta tradició.

 

4. Becoming Insane - Infected Mushrooms  

Com hem dit abans, un bolet "infectat" (infected mushroom) pot fer-te embogir (becoming insane)...


5. El crim de les germanes Amanita - Mazoni

En aquesta ocasió Mazoni ens explica la història de tres amanistes, tres germanes: Muscaria, Phalloide, Caesarea. Com passa a totes les famílies, entre aquestes tres germanes hi ha un conflicte que, al final de la cançó, s'acaba resolent. 


6. Bliss on Mushrooms - Infected Mushrooms

Si vols entrar en un estat psicodèlic aquesta cançó és la teva cançó. Durant els 9 minuts i mig que dura la pista passaràs per diferents estats sense la necessitat de prendre cap substància.


7. Donde crecen las setas - Los Delinqüentes y Tomasito

Aquesta popular cançó del grup andalús parla, a ritme de buleria, dels efectes que tenen certs bolets. 


8. Boletaire vs Pixapins - Catfolkin 

Amb aquest tema de Catfolkin tornem a la tradició catalana. A ritme folclòric la cançó narra com és el dia d'un boletaire en acció i com es queixa, una mica, de la gent de ciutat que va a buscar bolets per pur postureig. En aquesta estrofa deixen clar que els 'pixapins' no hi són gaire benvinguts.

"Ja han vingut a desfilar
aquests zombis de ciutat.
No em toqueu més els collons
preguntant pels xampinyons."


9. Mushrooms are Growing After the Rain - Jim Lauderdale

El sol no és l'única cosa que surt després de la pluja i un passeig pel camp després d'una tempesta pot donar per a molt. Així és com va sorgir aquesta cançó. D'una manera filosòfica Jim Lauderdale parla del cicle dels bolets en Mushrooms are Growing After the Rain com de les diferents etapes que podem trobar a la vida. 


10. The Mushrooms Song - Stephen Savitzky

Tot i que el títol ens pot fer pensar que és una cançó sobre bolets... bé, sí que ho és, però de forma metafòrica. Stephen Savitzky fa una metàfora de la seva vida amb la vida d'un bolet, una vida sempre a l'ombra. Savitzky va escriure aquest tema en un etapa de la seva vida en què, laboralment, no passava un bon moment. I és que, de vegades, tots ens sentim una mica a la foscor, això sí, si ets enginyer no et farà gaire gràcia el que diu, però recorda només estava emprenyat amb la seva vida; no t'ho prenguis massa seriosament.  

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —