Ressaca
Publicat el 05 de maig 2021

Divendres vam celebrar el primer aniversari del renaixement del Diari de Barcelona. Avui, potser per això, estem de ressaca. És una ressaca emocional, perquè les discoteques estan tancades i som... responsables. De tota manera, us deixem 10 cançons per gaudir el matí posterior a una festa d'aquelles que es recorden...


1. Hangover – Taio Cruz

Un clàssic de principis de la dècada passada. Després d’una nit de festa, arriba el mal de cap i la ressaca conseqüent, que descriu la cançó. Malgrat tot, això no impedeix que el cantant estigui content de la nit anterior, que celebra i vol continuar com sempre. Serveix tant per la festa en si com per recordar-la, si es pot, el matí següent.


2. Last Friday Night – Katy Perry

Aquesta cançó, un dels principals hits del 2011, relata un matí de dissabte després d’un divendres de celebració que s’ha escapat de les mans. Katy Perry es troba la casa destrossada i una persona desconeguda al seu llit, però no pot recordar què ha passat. El matí següent, la cantant està en una situació molt delicada, però no li dona importància perquè sap que la nit anterior va estar molt bé, tot i que no ho recorda del tot.


3. Hoy no me puedo levantar – Mecano

Amb el temps, el primer senzill publicat per Mecano es va convertir en l’himne d’identificació del grup de pop-rock espanyol dels anys 80. Una nit de festa intensa i poques hores de dormir provoquen que després del cap de setmana, aixecar-se sigui un esforç titànic.


4. I gotta feeling – The Black Eyed Peas

No és una cançó que parli de ressaca, però és la que la provoca. És un clàssic del 2009 amb una tonalitat capaç d’animar qualsevol festa. Com bé diu la lletra, la nit serà una gran nit i la diversió serà màxima. Amb el temps, el record d’aquesta cançó serà molt bo, però recordar-la l'endemà potser provoca algun penediment. De tota manera, també pot servir de recordatori per saber que, malgrat la situació actual, ha valgut la pena per una nit molt bona.


5. Carnaval – Els amics de les arts

La nit de carnaval és sinònim de festa en bona part del món. Els amics de les arts expliquen que no només els humans ho celebren, sinó que les paraules també ho fan. La cançó relata la festa que han fet per “significar coses que facin els dies més dolços, no tant transcendents”, cosa que les persones a vegades també fan quan surten de festa. De tota manera, l’endemà és un diumenge cansat, en el qual tornes a ser tu, “i creus que és injust però no ho dius a ningú”. És una cançó tranquil·la, per tenir un despertar suau en un matí on l’últim que vols és el soroll.


6. The worst hangover ever – The Offspring

Aquesta cançó és un relat explícit d’un dia sencer de ressaca. Passar una bona nit però no pensar en el que de ben segur passarà el matí següent. El sentiment de mal de cap i la desesperació perquè s’acabi és imperant durant la cançó. Ho és tant que es pren la decisió de no tornar a beure mai més, com a mínim fins al cap de setmana vinent.


7. El hombre resaka baila Ska – Ska-P

La ressaca descrita en aquesta cançó és de les pitjors, ja que l’endemà toca treballar. A la feina, en l’únic que pot pensar una persona “casada amb l’alcohol” és en tornar a ballar Ska i tornar a perdre’s en algun bar. L’única solució que troba per sortir de la ressaca és precisament tornar a beure.


8. Mishima – L’última ressaca

Els Mishima asseguren que no tornaran a beure mai més i, contràriament a The Offspring, de moment semblen aconseguir-ho. Per la lluna i pel sol, juren que no els tornarà a passar més, i que la d’avui serà l’última ressaca.


9. Las Olas – La Fuga

Después de una verbena viene una marea. És la definició exacta de la ressaca, la nit passada el JB va enganyar-los per quedar-se rient fins les sis, però després va marxar donant lloc a la ressaca del matí següent. La cançó alterna ritmes ràpids i intensos, per recordar els millors moments de la festa, amb tonalitats més calmades per tenir un matí plàcid.


10. Inici de càstig al fetge – Brams

Aquesta cançó no parla d’una ressaca, sinó de moltes acumulades. Tantes, que el dolor al fetge es fa insuportable i el metge acaba receptant l’únic que pot receptar: ha de deixar de beure. Aquesta notícia crea una impotència molt gran, ja que el cantant prefereix qualsevol cosa abans que això, fins i tot que li cremin la casa. Però, com es diu al final, “és el que passa per beure massa”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —