10 cançons per tancar la discoteca
Publicat el 06 de juliol 2021

La setmana passada celebràvem la tornada de les discoteques amb les 10 cançons per tornar a gaudir de l'oci nocturn. Després d'un any i mig sense poder sortir, és normal que encara no ens haguem recuperat de la notícia, així que seguim repassant les llistes de reproducció de les nostres discoteques preferides. Encara que hi ha discoteques i festes de tots colors, totes tenen un moment en comú: una cançó èpica que ha de marcar el final, el moment abans que s'encenguin els llums i haguem de tornar a casa... o no.

1. I will survive - Gloria Gaynor

Els clàssics mai fallen per acabar un festa, encara menys si es tracta de la diva Gloria Gaynor i un dels seus grans èxits. I will survive segueix sent un tema imprescindible encara que va ser llançat l'any 1978 i és la clau per acabar la nit sense parar de ballar.

 

2. Bohemian Rhapsody - Queen

Seguint amb els clàssics, Bohemian Rhapsody no pot faltar a una festa, però encara fa més efecte si és cap al final. És un èxit assegurat, ideal per cantar a ple pulmó fins i tot les notes més impossibles. És una de les cançons més conegudes de Queen i mai passa de moda.

 

3. Nos volveremos a ver - La Raíz

La Raíz és ideal per acabar cridant i saltant qualsevol festa, a la vegada que recordes l'últim festival sense distància ni mascaretes. Potser s'acaba escapant alguna llagrimeta, però serà senyal d'èxit. Encara que el grup s'hagi dissolt, aquesta cançó del 2016 encara sona a algunes discoteques.

 

4. La bilirrubina - Juan Luís Guerra

L'any 1990, Juan Luís Guerra va llançar La Bilirrubina, la cançó de referència a algunes discoteques quan toca encendre els llums i tancar el local. És perfecta per acabar la festa amb ritmes llatins i amb una melodia que és impossible no reconèixer a l'instant.

 

5. Me voy - Julieta Venegas

Qui no ha cantat alguna vegada “Me Voy” per anar sortint de la discoteca? Aquest tema nostàlgic de Julieta Venegas s’ha convertit en una cançó per anar buidant les sales mentre la vas cantant a ple pulmó.

 

6. Eres tu - Mocedades

L’abril del 1973, el grup Mocedades va cantar aquesta cançó al Festival d’Eurovisió, que es celebrava a Luxemburg. Des de llavors, el tema ha fet la volta al món, sent més popular que la guanyadora d’aquell any i convertint-se en una de les cançons preferides per abraçar als amics abans de donar per acabada la nit.

 

7. Boig per tu - Sau

Les festes també es poden acabar en català i Boig per tu és la candidata perfecta per acabar la festa. Potser no és la cançó més moguda, però és un clàssic que no pot faltar, sobretot a les festes majors. La versió de Shakira la va convertir en una de les cançons catalanes més internacionals, però és innegable que l'original és la que ens porta més records.

 

8. Dragostea din tei - O-Zone

Segurament és una de les cançons que més ha sonat i que tothom coneix, però, a la vegada tothom s’inventa la lletra. Potser el títol no és gaire reconeixible, però la tornada… Encara que no sàpigues romanès, és impossible no cantar a ple pulmó amb Dragostea Din Tei abans de tornar a cada. Gairebé vint anys després seguexi sent imprescindible a totes els pistes de ball.

 

9. La noche de anoche - Bad Bunny i Rosalia

També hi ha cançons actuals perfectes per acomiadar una festa. Bad Bunny i Rosalia van presentar La noche de anoche quan encara no havia tornat l’oci nocturn, però ara que es pot tornar a sortir de nit, segur que serà la banda sonora del tancament de moltes discoteques. És perfecta per posar-se nostàlgic pensant en una nit que està a punt d'acabar.

 

10. Dancing Queen - ABBA

Si la setmana passada tocava Mamma Mia, ara ens quedem amb Dancing Queen per tancar el local. Té la fòrmula perfecta per sonar a qualsevol discoteca abans d’acabar la festa: una melodia conseguda i una lletra apta per deixar-s’hi la veu abans de tornar a casa. Els suecs la van presentar l’any 1976 pèro segueix sent molt popular.

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —