Els Beatles a l'emblemàtic pas de zebra
Per Mariona Tarrats Farré i Redacció
Publicat el 17 de gener 2023

El 16 de gener és quan els fans celebren el dia Internacional dels Beatles, en record a la inauguració del Cavern Club de Liverpool, lloc on John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr van fer el seu debut.

La banda, originària de Liverpool, es va fundar el 1960, i va estar en actiu fins a la seva dissolució el 1970. Els Beatles és considerat com un dels grups de música més importants de la història, i és per això que us portem 10 versions d’alguns dels seus grans hits per celebrar aquest aniversari.
 

 

1. Ella Fitzgerald - Hey jude

L’emblemàtica cantant de jazz Ella Fitzgerald es va fer seva la cançó Hey jude i va regalar a l’audiència del Montreux Jazz Festival aquesta versió tan única el 1969.

 

2. Diversos artistes per La Marató de TV3 - Ja surt el sol

Cada any, La Marató de TV3 ens regala grans versions que, anys després, sempre escoltem amb nostàlgia. El 2008, grans artistes com Chenoa, Lolita, Manu Guix o Santi Balmes, entre d’altres, es van agrupar per cantar Ja surt el sol, la versió catalana de Here comes the sun.

 

3. Amy Winehouse - All My Loving

En aquesta actuació per a la BBC del 2004, Amy Winehouse va versionar All My Loving amb el seu estil de jazz tan identificatiu.

 

4. Michael Jackson - Come together 

El rei del pop va començar versionant Come together als concerts, i la cançó va acabar apareixent a l’àlbum HIStory: Past, Present and Future — Book el 1995.

 

5. Toni Giménez - El submarí groc

Cançó emblemàtica de la banda de Liverpool, Yellow Submarine també va tenir versió en català. La va adaptar el cantant infantil Toni Giménez, que des del 1977 es dedica també a la composició musical i al cant folk per a adults.

 

6. Billie Eilish - Something

Billie Eilish no ha parat de sorprendre’ns durant els últims anys amb el seu talent musical. I, com no podia ser menys, fa dos anys ens va regalar aquesta versió de l’emblemàtica cançó Something.

 

7. David Bowie - Across the universe

David Bowie es va fer tan seva la cançó Across the universe dels Beatles que molts podríeu pensar que és una cançó original seva. Però no és així, i fins i tot Bowie va assegurar que John Lennon el va ajudar a gravar els cors d’aquesta versió que va sortir el 1975 dins l’àlbum Young Americans.

 

8. The Donnas - Drive My Car

Aquest grup de rock integrat per quatre noies de Palo Alto, Estats Units, va versionar Drive my car, convertint-ho en un hit del rock and roll.

 

9. Aretha Franklin - Eleanor Rigby

Aretha Franklin, més coneguda com la reina del soul, va versionar la cançó Eleanor Rigby portant-la al terreny del soul i el gòspel.

 

10. Picapedrers - Ajuda’m!

També amb una sonoritat de l’època, el grup Picapedrers va versionar el mític Help!. Era l’any 1965 i òbviament la versió es va poder gaudir en vinil. També es pot trobar al CD Pop a la Catalana.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —