La banda sueca va guanyar el festival d'Eurovisió l'any 1974 amb Waterloo
La banda sueca va guanyar el festival d'Eurovisió l'any 1974 amb Waterloo
Publicat el 02 de setembre 2021

Des que ha esclatat la notícia del retorn després de 40 anys del grup més icònic de la història d'Eurovisió, ABBA, s'ha generat una gran expectació entre els seus fans. Fins que arribi el dia 2 de setembre, quan surten les cinc noves cançons del grup suec, us deixem amb una selecció de versions per rememorar els seus hits més famosos.

 

1. Take a Chance on Me - Erasure

ABBA va publicar Take a Chance on Me l'any 1977 a The Album, el seu cinquè disc. Va arribar a ser la cançó de la banda sueca més coneguda als Estats Units, superant en vendes a la mítica Dancing Queen. L'any 1992, la banda de synthpop Erasure va portar Take a Chance on Me al seu terreny, inclosa-la al seu EP Abba-esque. El canvi de gènere musical i els sintetitzadors van portar aquesta versió al capdamunt de les llistes d'èxits del Regne Unit.

 

2. Mamma Mia - Austin Weber

Sense sortir del món dels sintetitzadors, Austin Webber va renovar el so de Mamma Mia fa un parell d'anys. Les versions que hi ha del que és un dels temes més coneguts d'ABBA són inacabables, però no n'hi ha cap com aquesta. El títol alternatiu que el cantant posa a la cançó ho diu tot: "This man flew to Japan to sing ABBA in a big cold river". Austin Webber va viatjar fins a Kioto, al Japó, es va ficar al riu Kamo i va gravar allà les veus per la seva versió.

 

3. Arrival - Mike Oldfield

Arrival és la primera cançó del quart disc d'ABBA i va ser la segona i última cançó del grup que no va tenir lletra. Mike Oldfield en va fer la seva versió l'any 1980 i la va incloure al seu disc QE2. La portada de la versió és clarament una paròdia de la del grup suec, ja que Mike Oldfield apareix en un helicòpter, igual que ho va fer ABBA. El disc d'Oldfield va entrar a la llista Billboard dels 200 millors àlbums de l'any.

 

4. Fernando - Cher

En un atac de bogeria o de molta imaginació, els guionistes de Mamma Mia Here We Go Again, la segona entrega cinematogràfica del musical, van decidir incloure a Cher com a àvia de la protagonista. Més enllà de forats evidents a la trama, això ens ha donat un àlbum sencer de cançons d’ABBA cantades per la diva. Entre totes, la que canta al musical és Fernando.

 

5. The Name of the Game - Nils Landgren Funk Unit

Nils Landgren és un trombonista suec de renom, que no es va poder estar de fer un àlbum de versions dels seus compatriotes l’any 2004. Va ser al seu vintè treball, juntament amb la Funk Unit, quan es va dedicar plenament a versionar èxits d’ABBA com The Name of The Game. El hit de la banda es va publicar el 1977 a The Album.

 

6. Chiquitita (Spanish Version) - Amaia Montero

Amaia Montero, una de les veus més conegudes del pop espanyol va versionar Chiquitita al castellà l'any 2010, trenta-un anys més tard que el grup suec la publiqués a l'àlbum de Voulez- Vous. Els drets d'autor de l'original d'ABBA van ser donats a Unicef, aconseguint xifres milionàries de vendes. De la mateixa manera que els integrants d'ABBA, Amaia Montero va presentar la seva versió de Chiquitita al Christmas musical d'Unicef i va donar tots els beneficis a l'entitat.

 

7. Gracias Por La Música - Rosa López, Nuria Fergó

D’entre totes les versions que han anat sonant al concurs musical espanyol per excel·lència n’hi havia d’haver alguna d’ABBA. No ha calgut buscar gaire, perquè la versió en castellà de Thank You For The Music va arribar a la primera gala de la primera edició. Rosa López va acabar guanyant l’edició i tornant a cantar el tema a l’edició del 2017 amb Amaia, que també va guanyar… Alguna cosa especial han de tenir els hits d’ABBA.

 

8. Lay All Your Love On Me - Helloween

De versions d’ABBA n’hi per tots els gustos, del funk fins al heavy metal. Helloween és una de les bandes més conegudes de power metal, sobretot a la seva Alemanya natal. Al seu desè album, Metal Jukebox, publicat l’any 1999, van incloure una versió de Lay All Your Love on Me. Més enllà de reptes virals a TikTok, el hit de la banda sueca va arribar a ser número 1 a les llistes d’èxits dels Estats Units, a més de ser inclosa al musical Mamma Mia.

 

9. Gimme! Gimme! Gimme! - Sgt Slick, Freejak

El remix de Gimme! Gimme! Gimme!(A Man After Midnight) és la versió més nova que incloem al 10 cançons d'aquesta setmana. Els dos autors d’aquesta versió porten al hit d’ABBA al 2020, deixant les covers tradicionals i jugant amb els ritmes, sense fer canvis a la veu original. No són els primers en fer-ho, i és que la melodia inicial del tema va ser samplejada per Madonna al seu Hung Up.

 

10. Dancing Queen - Meryl Streep, Julie Walters, Christine Baranski

No podem acabar la secció sense la versió del Dancing Queen de la pel·lícula Mamma Mia. Meryl Streep, Julie Walters i Christine Baranski posen la veu a aquesta versió arxiconeguda de la cançó d’ABBA. Qui hagi vist la pel·lícula segur que recorda aquesta escena.

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —