-
Publicat el 23 de juny 2022

El 23 de juny és la revetlla de Sant Joan, una nit de gresca i de celebració, per estar amb la família i els amics. Per veure focs artificials i ballar al ritme de la música mentre s’encén la foguera. Aquelles cançons que et recorden cada any que ha arribat Sant Joan, ja sigui perquè són mítiques per a tu i el teu grup d'amigues, o bé perquè són les cançons del moment que recorden inevitablement que l'estiu ja és aquí, un any més. L'objectiu, sigui com sigui, és celebrar. Sabem que moltes vegades el foc representa l’oblit, cremar sentiments del passat. O l’amor, el foc que crema dins del cor d’algú. 

Per això, enguany, aprofitem la revetlla, per portar-vos un recull de 10 cançons que van de bracet de la foguera que s’encendrà a cada poble de Catalunya. O per poder acompanyar corrent la flama del Canigó sense perdre les ganes. Cançons que són foc, literalment. Cançons d'explosió i cendres per la nit més curta de l'any.


1. Fuego - Eleni Foureira 


Aquesta cançó que es va popularitzar per Eurovisió 2018 i ho va petar a totes les llistes de reproducció després del festival. Alguns encara la reclamen com a guanyadora, però el que és segur és que 'Fuego' no podia faltar en una playlist de revetlla. El ritme de la xipriota fa anar amunt i avall, donar-ho tot a la pista i és l’acompanyant perfecte per moure el cul una nit.

2. Llum, foc destrucció - Bola de Drac


Cançó mítica de la infància de mitja Catalunya. Bola de drac va fer aquest himne, i el Super3 la va doblar al català quan encara s’apostava per tenir més contingut al canal infantil de TV3. La primera cançó que em va passar pel cap quan vaig pensar en cançons de foc és una de les caretes que va tenir l’anime japonès en la seva versió Z.

3. La Romana (La Calle Bota Fuego) - Bad Bunny ft. El Alfa


Els ritmes de Bad Bunny sempre acompanyen una bona nit de moure el cul i ballar. Per això aquesta cançó hauria de ser patrimoni de totes les revetlles. Acompanyat d’El Alfa, Bad Bunny ens apropa el seu famosíssim estil urbà reguetoner amb una lletra que ja et no podràs treure del cap mai més: Que la calle bota fuego, fuego (fire, fire) fuego, fuego (fire, fire) [...].

4. Fuego - Estopa


Una cançó d’Estopa no falla mai. Fuego és una cançó sobre la tensió sexual que experimentes cap a una persona. Típica persona amb qui, només amb un toc, ja sents que et cremes: Me sabe a gloria cuando me besas, cuando te metes en mi cabeza, cuando te acercas, cuando te alejas ¡Fuego! Els ritmes i la veu són elements indiscutibles i reconeixibles d’aquest grup de Cornellà que fa més de 20 anys que ens acompanya. 

5. La flama - Obrint Pas


Probablement la cançó més reivindicativa d'aquesta llista. Però també la més coneguda. Cançó bàsica de festes majors. Només amb els primers acords ja queda clara la intenció i la forta politizació del grup “no podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu”. La cançó encara té plena vigència.

6. Flames (David Guetta, Sia)


Conjuntament amb la veu de la cantant nord-americana Sia, David Guetta pren flames, tal com avança el títol. Una cançó amb una lletra motivadora, optimista, que busca poder donar suport a una persona que es troba travessant uns moments difícils. La cançó insta a cremar sentiments i a fer-los desaparèixer, com en una foguera.

7. Fuoco en el Fuoco - Eros Ramazzotti


L’italià havia de sortir a la llista. I sota quines mans ho faria millor que en les d’Eros Ramazzotti. Mans, o en aquest cas la seva veu i la cançó, que amb la seva lletra, el foc en el foc, crema i no només el de la foguera, sinó el d’amor que senten les dues persones, protagonistes de la cançó.

8. La foguera - Txarango


Aquest tema del darrer disc de Txarango parla de com “cremar tot allò que ens fa mal” a la foguera de Sant Joan, perquè per això és aquesta pira que s’encén a la revetlla: per desfer-te de coses que no vols i que has anat acumulant tot l’any. Una cançó dedicada a aquesta festa. 

9. A fuego lento - Rosana


Una cançó icònica que traurà a totes les generacions a la pista de ball per poder moure's a foc lent. La veu de la Rosana acompanya aquesta melodia. Impossible llegir aquesta frase sense taral·lejar internament: “A fuego lento tu mirada, a fuego lento tú o nada”.

10. Firework - Katy Perry


Amb més d’un bilió de reproduccions a YouTube, Firework ho va petar fa més de deu anys, però que acompanya perfectament aquell moment quan surten els focs artificials i tothom es posa a ballar i a cridar en una nit tan emocionant com la de Sant Joan.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —