-
Per Pol Cereijo i Sabiñe Arruti
Publicat el 23 d’octubre 2023

Són les nou del vespre. Estàs a l'estació esperant el tren després d'un dia esgotador i... sorpresa! El següent Rodalies va amb dues hores de retard. En lloc de plorar sol, plora amb la llista de reproducció que et proposem.


1. Trouble - Coldplay

Començem la llista amb un dels grans èxits de l'àlbum de debut del grup londinenc, Parachutes (2000), que es va posicionar directament al número 1 al Regne Unit el dia del seu llançament. Amb la frase "una teranyina, hi estic atrapat al mig", Coldplay descriu (i gairebé empatitza) amb el moment tan dur que representa haver d'esperar sense tenir clar si el tren acabarà passant.

Oh no, what's this?

A spider web, and I'm caught in the middle

So I turned to run

The thought of all the stupid things I'd done

An I never meant to cause you trouble


2. Copenhague - Vetusta Morla

Després d'haver deixat anar les primeres llàgrimes, cal recomposar-se i acceptar la realitat: encara queda molta estona per arribar a casa. El tren que agafaràs serà el de matinada. Amb aquesta cançó sobre prendre riscos, coratge i esperança, el grup Vetusta Morla reflexa el sentiment de desànim d'aquests instants.

Un instante mientras los turistas se van

Un tren de madrugada

Consiguió trazar la frontera entre siempre o jamás


3. Train - Undrop

L'estona passa i comences a replantejar-te la teva vida sencera. Què millor que ambientar-ho amb una cançó dels anys 90? Encara que parli d'un tren i això et faci recordar la dura experiència que estàs vivint, Train (1998) té la instrumental perfecta per fer-ho tot més amè.

There is a train, it's leaving today

It's leaving today and I'm gonna get on it

There is a train so don't let it pass without you

Don't let it leave without you, just get on it


4. We are going home - Vance Joy

La mare et truca. Només et queda un 5% de bateria. Et diu que el plat calent de sopa és a la taula, mentre tu t'estàs congelant al banc de pedra de l'estació. Li promets que arribaràs a casa, costi el que costi. Mentrestant, la playlist continua i sona We are going home (2018), amb la qual l'artista australià Vance Joy t'assegura que arribaràs a casa.

I can't see you

But I hear your call

Baby, hold on now

We're goin' home


5. You'll Always Find Your Way Back Home - Hannah Montana

Ja ha passat una hora. Estàs enfadat, afamat i comences a delirar. Sense voler-ho, trobes al fons de l'Spotify una cançó del 2009 i embogeixes. La senyora que s'espera al teu costat fa dues passes per allunyar-se de tu, però t'és igual perquè Hannah Montana aconsegueix fer-te pujar l'ànim en un moment.

But you'll always find your way back home

You can change your style, you can change your jeans

You can learn to fly, and you can chase your dreams

You can laugh and cry, but everybody knows

You'll always find your way back home


6. El taxi - Pitbull i Sensato

Després de la fita de Hannah Montana sona El taxi, una altra cançó icònica de l'any 2014 que et fa pensar en vies alternatives d'arribar a casa. Un taxi... quin privilegi... però no et pots permetre 200€ tenint el fantàstic Abonament Gratuït de Pedro Sánchez. 

Me lo paró

El taxi

Me lo paró

El taxi

Me lo paró

El taxi
 


7. Muchos churros - Churros con chocolate i Julita de Huelva

La gana comença a ser insuportable. T'imagines com la sopeta calenta que t'espera a casa es va refredant a poc a poc. A més, la següent cançó és una versió del famós tema Muchas Flores de Rosario, Muchos Churros (2019). Mires al teu voltant i trobes un bar ronyós de l'estació que, justament, et serveix uns xurros.

Churros, churros

Queremos churros, churros

Churros, churros

Queremos churros, churros


8. El Farsante - Ozuna

S'apropen unes llums de fons. Per fi! El tren s'apropa i, de sobte... passa de llarg. Era un mercaderies. No tornaràs a confiar en un tren mai més. El Farsante (2017) reflecteix les falses il·lusions que t'has fet quan has vist arribar aquest tren.

Yo se que en el amor soy un farsante

Yo sin ti no vuelvo a enamorarme, bebé


9. Al·leluia - Andrea Motis & Joan Chamorro

El tren ha arribat. Simplement: AL·LELUIA! Aquesta versió de l'any 2014 de l'original Hallelujah de Leonard Cohen és la cançó perfecta per escoltar en aquest moment de satisfacció. 

Al·leluia, al·leluia

Al·leluia, al·leluia


Aquesta versió, però, no està disponible a l'Spotify. No obstant això, com que es tracta d'un moment que s'ha de celebrar, sentim que hauríem d'oferir dues cançons en lloc d'una de sola. Per això, a més d'Al·leluia, proposem el tema Ens en sortirem del grup Obeses, que va ser publicada l'any 2018 i deixa clar que d'aquí poc arribaràs a casa.

Ens en sortirem

Malgrat que sembli que, de fet, ningú ens entén.

Mentre quedi algú dempeus que hi confiï cegament

M'has de creure si et dic que ens en sortirem.

 

10. Il barone rosso - De "La bellissima estate"

Ets feliç perquè ja has arribat a casa. Però... pov: demà tornes a agafar un tren que segur que tornarà a anar tard.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —