10 cançons televisives que han esdevingut autèntics hits
Publicat el 20 de novembre 2023

Potser les plataformes audiovisuals i internet han captat tota la teva atenció i ja no recordes què és allò de fer zapping durant hores sense trobar cap proposta al teu gust. O els 3 minuts inacabables d’anuncis quan és a punt d’acabar-se la sèrie dels dilluns i necessites marxar a dormir.

El 21 de novembre és el Dia Mundial de la Televisió i des d’aquí rendim homenatge a algunes de les cançons més emblemàtiques que podem recordar de la petita pantalla: des de les capçaleres més enganxoses fins als anuncis més icònics. 


1. OT1 - Mi música es tu voz

El fenomen musical de referència, sense cap mena de dubte, és la primera edició d’Operación Triunfo. Passen els anys i la cançó dels 16 triunfitos originals continua sent mítica. I atenció, que ara està a punt de començar una nova edició amb la Chenoa com a presentadora...


2. Sergio Dalma i l'Escolania de Montserrat - Em dones força

Si hi ha una cosa que ens enorgulleix als catalans, és La Marató. I mai més Catalunya ha tocat el cel com ho va fer amb la del 2011 i en Sergio Dalma posant-hi la banda sonora. Pell de gallina! 


3. Les tres bessones - Els fesolets

Els que hem crescut amb aquestes referents, automàticament ens hem convertit en una generació culta, educada, sensible... Quantes coses ens van ensenyar l'Anna, l'Helena i la Teresa! Com a menjar verdura amb alegria. 


4. Andreu Rifé - Fil de Llum

Polseres Vermelles o altrament dit "terrorisme emocional". Quin tema. Suposo que mai és tard per recordar com d'increïble va ser (i quina gran tria de música l'acompanyava). 


5. Fran Perea - Uno más uno son siete

I per sèries inoblidables, Los Serrano. Una trama que es basava en els problemes de vendre pernil i germanastres liadíssims a la mateixa casa... doncs genial, un deu. I un altre deu a la cançó de la capçalera, un temacle i història d'Espanya.


6. Pasión de Gavilanes (Ángela María Forero) - Fiera Inquieta

Si has cantat "Quién es ese hombre..." en contextos on fer-ho era totalment fora de lloc, et compadeixo. Reconec que no entenia gaire què volia dir tot plegat, quan passava hores amorrada a la tele veient aquesta gent amb barrets de vaquers fent marranades, però quina obra d'art. 


7. La Família del Super3 - Uh, oh, no tinc por!

Totes hem volgut ser la Lila. Una tia empoderada, intel·ligent, segura... I tenia una aranya de mascota! Es pot ser més icònica? Cantar (o més aviat cridar) aquesta cançó a la Festa dels Súpers hauria de ser una matèria obligatòria de tots els catalans. 


8. Luthea Salom - Blank piece of paper

Els dilluns amb Cites eren menys dilluns. A vegades cal una sèrie ensucrada amb mil històries d'amor que gairebé sempre acaben bé. I per acompanyar-les, aquesta cançó igual de cursi: "I'm struggling with this song / Trying not to say what I want to say / Which is I love you".


9. Billie The Vision & The Dancers - Summercat

L'anunci d'Estrella Damm és sempre un tema de conversa, però segurament mai tant com el del 2009. Formentera va ser el destí de la cervesa aquell estiu, i aquesta cançó l'encarregada de romantitzar totes i cadascuna de les situacions si de fons sona "Tonight, tonight, tonight, tonight / I wanna be with you tonight". 


10. The Mamzelles - Envàs on vas

Encara que siguis de plàstic... A mi, personalment, encara no em queda clar on va. Ara bé, la cançó i les frases de l'anunci? De memòria. 


Bonus track. León (Georgina Rodríguez) - Si por mi fuera

La cançó és de Beret, però tant és. El més important aquí és que després d'aquesta actuació a Mask Singer no vam parar de cantar amb el to de la Georgina Rodríguez (aka León): "Ay, ay, ay, que si por mi fuera / Serías el aire que mueve mi bandera". Una reina.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —