10 cançons per tornar a gaudir de l'oci nocturn
Per Redacció
Publicat el 28 de juny 2021

L'oci nocturn torna a obrir i les discoteques han de començar a configurar les seves llistes de reproducció. Després de més d'un any sense poder sortir de festa, la gent vol tornar a omplir les pistes de ball per tornar a escoltar els temes més mítics de les grans nits pre-pandèmia. Cada sala té el seu estil, però hi ha cançons que són fixes en gairebé cada llista i que moltes persones volen tornar a reviure o, en alguns casos, viure per primera vegada. De cançons de discoteca n'hi ha incomptables, però aquí n'hi ha deu d'imprescindibles.

1. Saturday Night - Whigfield

Un dels clàssics més clàssics. La coreografia més emblemàtica i un tema fix de les millors nits, les de dissabte. Whigfield va llançar aquesta cançó el 1994, però segueix sense passar de moda i despertant passions quan les discoteques la posen. Transmet festa i diversió en totes les notes i escoltar-la et transporta automàticament a les grans nits prèvies a la Covid.


2. Tusa - Nicki Minaj i Karol G

Aquesta cançó va ser tot un èxit l'any 2019, però la seva presència a les discoteques va ser d'un temps molt limitat perquè la Covid va arribar pocs mesos després. Amb la reobertura tindrà una nova oportunitat de sonar a les sales de festa que busquen ritmes llatins de reggaeton. La cançó més escoltada a l'estat espanyol l'any 2020 també serà present a partir d'ara a les pistes de ball.

 

3. Flying Free - Pont Aeri

Pont Aeri era una discoteca catalana que el 1999 va llançar la cançó de festa i discoteca per excel·lència, Flying Free. La introducció de piano és el tot emblemàtica i el seu ritme creixent desemboca en un ritme electrònic que fa saltar tothom a les pistes de ball. Una altra cançó que no hauria de fallar en el retorn de l'oci nocturn.


4. Mamma mia - ABBA

Qualsevol cançó del grup suec podria haver estat inclosa en aquesta llista. Dancing Queen, Waterloo... i molts d'altres també són temes que les discoteques posen i són èxits assegurats. De tota manera, Mamma Mia és potser la més emblemàtica i la que més passions desperta. Una cançó fixa de la Sala Apol·lo que sempre omple les pistes de ball. ABBA va llançar la cançó al món l'any 1975, però la interpretació de Meryl Streep en la pel·lícula homònima la va popularitzar encara més.


5. Titanium - David Guetta

Una altra cançó mítica de discoteca. Reconeixible des de la primera nota i present en gairebé totes les sales d'oci nocturn. Des del seu llançament l'any 2011 va esdevenir una cançó mítica i fixa en totes les festes. David Guetta va ser el DJ principal de moltes nits d'oci nocturn i Titanium és una de les seves cançons estrella.

 

6. Tinc ganes de festa - Xana

La festa també es pot fer en català i aquesta cançó de Xana ho demostra. Acostuma a sonar més a les festes majors que a les discoteques, però és una cançó que ha encès un gran nombre de plaçes i carrers en nits memorables. L'oci nocturn no seria el mateix sense aquest tema que ha donat la volta per tots els pobles i ciutats de Catalunya.


7. L'Amour Toujours - Gigi d'Agostino

Cançó electrònica de discoteca per definició. El DJ italià va fer famosa aquesta cançó l'any 1999. Des de llavors, el tema ha estat protagonista de moltes nits de festa i salts d'euforia i alegria en les pistes de ball. La cançó es va estendre ràpidament per les discoteques de tot Europa, convertint-se en un dels temes obligats a posar.


8. Don't Stop Me Now - Queen

Queen té cançons per a tots els registres. El quartet liderat per la veu inconfusible de Freddie Mercury ha deixat una empremta incalculable en el món de la música, i dècades més tard de la seva època gloriosa segueixen sent imprescindibles a les sales de festa. Moltes cançons del grup sonen a les pistes de ball, però Don't Stop Me Now sol ser sempre un dels punts més àlgids de les nits. 


9. Te boté - Ozuna

Un clàssic de les sales de ritmes llatins. El reggaeton està molt de moda i aquesta cançó d'Ozuna, amb les col·laboracions de Nicki Jam i Bad Bunny, n'és un dels màxims exponents. Per als amants d'aquest estil, el moment de Te Boté era un dels millors de la nit, amb un ritme d'aquells que s'enganxa al cervell i no marxa mai.


10. Levels - Avicii

Avicii també va ser un DJ mític de moltes nits de festa, i la seva cançó de Levels ha fet pujar els ànims de moltes pistes de ball. Les sales d'oci nocturn s'han impregnat dels ritmes del punxadiscs suec en més d'una ocasió, i amb la reobertura podran tornar a sonar les seves notes emblemàtiques i les seves melodies animades.

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —