Persones en una terrassa
Per ACN
Publicat el 02 de setembre 2021

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest dijous mantenir una setmana més les reunions de com a màxim 10 persones i el límit del 70% en l'aforament en centres de culte. La nova resolució entrarà en vigor aquest divendres.

El TSJC ha rebutjat reobrir l'oci nocturn a Catalunya perquè la patronal del sector no ha aportat cap prova que les mesures de control d'accés a recintes tancats tinguin la mateixa "eficàcia" que el seu tancament en la contenció de brots de coronavirus.

Així ho ha acordat la secció tercera de la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal català en un acte en què rebutja el recurs de la Federació Catalana d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i avala les mesures acordades per la Generalitat, que es van prorrogar el passat 19 d'agost, per mantenir tancat al públic l'espai interior dels locals d'oci nocturn i limitar l'horari de la restauració fins a les 00.30 hores.

El TSJC retreu a la Fecasarm que pretengui suspendre aquestes restriccions contra el coronavirus i substituir-les per altres sense aportar proves del perjudici econòmic que causen al sector i conclou que no s'ha acreditat una "eficàcia similar" de control de la pandèmia i per contenir brots epidèmics entre la restricció de l'activitat en espais tancats i la seva obertura amb control d'accés, com va sol·licitar la patronal. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —