[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per EFE i ACN
Publicat el 08 de gener 2021

Uns 200 treballadors de Google i d'altres companyies propietat d'Alphabet han anunciat la formació d'un gremi a l'empresa després d'un any d'organització en secret, segons va informar l'organització sindical Communication Workers of America (CWA).

El gremi, denominat Alphabet Workers Union i afiliat a la CWA, serà el primer obert per l'afiliació de tots els empleats i contractistes de qualsevol companyia d'Alphabet, per al qual els membres pagaran quotes, triaran una junta directiva i tindran representants permanents: "El nostre gremi proporciona una estructura sostenible per assegurar que es respectin els valors que compartim com a treballadors d' Alphabet", assegura Nicky Anselmo, un gerent de programes citat per la CWA.Anselmo afegeix que els treballadors han lluitat i protestat contra "diversos milions de dòlars donats a executius que han incorregut en assetjaments sexuals".

Segons la CWA, els treballadors de Google que ara s'han organitzat han estat objecte d'intimidació i acomiadaments "descaradament il·legals", fets que va confirmar recentment la Junta de Relacions Laborals: "Enlloc d'escoltar als seus treballadors, Google va contractar a (la consultora) IRI Labor Relations, una signatura notòriament antigremial, per a impedir l'organització". 

Communication Workers of America

Do Trementozzi, president de l'àrea local de CWA, indica que la seva organització "és un gremi democràtic, conduït pels membres, amb experiència en la formació i el manteniment del poder dels treballadors en algunes de les empreses més grans dels Estats Units".

La CWA, que representa a treballadors en les àrees de telecomunicacions i mitjans de premsa tradicionals i digitals, és una de les majors organitzacions gremials dels Estats Units, amb més de 700.000 membres.

Alphabet

Alphabet compta amb uns 260.000 treballadors, però gairebé la meitat dels 120.000 treballadors de Google en companyies de Alphabet són emprats temporals, contractistes o subcontractistes que no tenen els beneficis dels empleats a temps complet.

L'afiliació dels treballadors estatunidencs ha disminuït des d'un 35% el 1954 a un 20% el 1984 i un 10% el 2019, al mateix temps que s'han anat deteriorant les condicions i les perspectives de la classe mitjana. 

Nova àrea 

L'absència de representació gremial i de negociació col·lectiva és encara més notòria en els sectors d'alta tecnologia i el diari The New York Times va indicar que el nou gremi obre una nova àrea per als organitzadors sindicals en SiliconValley, "un ambient decididament antigremial".

En els recents anys, els empleats d'empreses com AmazonSalesforcePinterest i unes altres de l'univers digital s'han mobilitzat entorn d'assumptes com la diversitat, la discriminació en les remuneracions i l'assetjament sexual.

"Les nostres metes van més enllà de la pregunta 'se li paga bé a la gent?'", va dir Chewy Shaw, un enginyer de Google a San Francisco i vicepresident del comitè organitzador, en declaracions al diari The New York Times. "Les nostres preocupacions són molt més àmplies", va agregar: "Alphabet continua sancionant als qui s'atreveixen a aixecar la seva veu, i impedeix que els treballadors s'expressin sobre assumptes delicats i que són d'importància pública, com els monopolis". 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —