[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per EFE
Publicat el 26 de desembre 2020

Centenars de videojocs, una nova generació de consoles i moltes sorpreses: la pandèmia ha convertit 2020 en un dels anys que més videojocs s'han consumit però també en un any de retrassos, cancel·lacions i sorpreses inesperades. 

2020 era l'any de les noves consoles. PlayStation i Xbox es preparaven per una nova lluita per la supremacia i els dispositius van arribar, però la pandèmia ha convertit la distribució en un malson i la seva estrena ha quedat una mica deslluïda. 

Els nous models, Ps5 -amb una versió digital- i les Xbox Series X i S, van aparèixer el novembre però la seva compra ha estat lenta i desesperant per als jugadors. Les dificultats per aconseguir-les han creat de fet un rentable mercat de segona mà amb xifres astronòmiques de cara al Nadal. 

Però el 2020 no han estat només consoles. Milers de jocs han vist la llum i la pandèmia ha aconseguit que es jugui més que mai. El març, Steam va batre el seu rècord de jugadors amb 20 milions de jugadors alhora. Repassem 2020 a través de deu videojocs que mostren com ha estat l'any pel sector, i sobretot, com ha impactat la pandèmia.

Animal Crossing New Horizons: Ha estat un èxit. Llançat en ple confinament, el videojoc de Nintendo es va convertir en un dels millors llançaments de la història. A l'agost havia venut més de 22 milions de còpies i la companyia va triplicar els seus guanys respecte de l'any anterior. El títol semblava ideat per evadir-se del cofninament: un relaxant joc de simulació social en el que el jugador es trasllada a una illa paradisíaca, i on pot crear la seva llar i relacionar-se.

Among Us: La gran sorpresa de l'any i s'espera que cada vegada se sentirà a parlar més d'ell. Malgrat està disponible des de 2018, la pandèmia l'ha ajudat a trobar el seu públic. El joc és senzill i compta amb seguidors com la mediàtica senadora Alexandria Ocasio-Cortez, l'streamer Ibai Llanos o el jugador de bàsquet Pau Gasol. La seva acció es desenvolupa en una nau, els jugadors han de supervisar el seu manteniment i trobar un impostor entre ells. 

Cyberpunk 2077: Si hi hagués un premi a la pitjor estrena de l'any, seria per aquest títol de CD Projekt Red. Després de vuit anys en desenvolupament i amb vuit milions de còpies reservades per la seva estrena, un dels hypes més importants de la dècada va arribar amb una qualitat deficient i PlayStation el va retirar de la seva botiga el 18 de desembre. El projecte dels creadors de "The Witcher" va patir nombrosos retrassos, que l'estudi va atribuir a la pandèmia.

Halo Infinite: La nova entrega de la mítica saga de Microsoft era una de les més esperades de 2020 i tot apuntava que seria la gran exclusiva de la seva nova consola, Xbox Series X, però les primeres imatges del joc van ser tan dolentes que els jugadors es van queixar i es va retrassar la seva estrena a la tardor de 2021. El moviment deuria ser una difícil decisió per la companyia, ja que va deixar el llançament de la seva nova consola una mica orfe. 

The last of us II: Aquest gran videojoc, el millor títol de l'any segons els The Game Awards, ha aconseguir aprofitar totes les possibilitat de l'última generacó de consoles, per la seva capacitat narrativa i un desenvolupament impecable. La saga compta amb un projecte de sèrie per a HBO en marxa i en la que participa PlayStation, un matrimoni de conveniència que sembla seguirà molts projectes en el futur.

Hades: L'indie que es va batre amb els grans. Poques vegades un títol independent acaba competint amb els grans títols per ser el millor joc de l'any, però aquest sí ha estat el cas d'aquest videojoc. Ha estat una de les grans sorpreses de l'any de crítica i públic i, a diferència d'altres jocs, la mort és un component fonamental d'aquest títol ambientat en la mitologia grega.

Ghost of Tsushima: Una altra sorpresa, el joc es va presentar enguany com el germà petit dels grans jocs exclusius de la Ps4, però amb el temps ha anat guanyant força entre els jugadors i s'ha descobert un projecte especial i bonic, plagat de petits detalls. El vent i el paisatge són un personatge més en aquest joc. 

Final Fantasy VII Remake: El 2020 ha estat ple de remakes, però pocs han donat la sopresa com aquest clàssic del rol japonès. El projecte compta am una imponent estètica cinematogràfica i un impressionant realisme que ha captivat la crítica i ha aconseguit no decebre el públic. La clau ha estat mantenir un equilibri entre renovar els gràfics i mantenir-se fidel a un dels jocs més estimats de tots els temps. 

Half-Life, Alyx: Realitat virtual de la bona. Les promeses de la realitat virtual no acaben de complir amb les expectatives, però aquest joc podria ser el primer que cristalitza tots els avenços i demostra fins on pot arribar un gènere que encara busca el seu llenguatge propi. El títol és tota una experiència, només s'hi pot jugar al PC i amb ulleres de realitat virtual, pel que és difícil que arribi a un públic majoritari. 

Demon's Souls Remake: Una finestra a la nova generació. És un dels primers jocs dissenyats en exclusiva per la nova generació de consoles (Ps5) i com a tal explota moltes de les noves prestacions gràfiques 4K, HDR i 60 fps; i, el més important, temps de càrrega gairebé nuls. Una experiència que aproxima el jugador al que seran els videojocs en els propers anys. 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —