3 desitjos
Publicat el 19 de març 2023

A què esperes per complir la llista de desitjos que sempre has anhelat? Quins serien els teus últims desitjos per complir abans de perdre la memòria?

Una llista de desitjos és l’element principal de l’obra musical 3 desitjos, un delicat espectacle que aconsegueix endinsar-nos en la vida d’una jove parella de Barcelona, tractant una malaltia degenerativa com és l’Alzheimer, que a hores d’ara encara no té cura. I ho fa de manera íntima i molt propera amb una barreja molt intel·ligent entre el drama i l’humor, aconseguint en diversos moments de l’espectacle els aplaudiments, les rialles i fins i tot les llàgrimes de moltes de les persones que formen part del públic.

Judit Malet interpreta la Lara, que treballa com a relacions públiques en una galeria d’art i viu amb la seva parella, en Dani, dissenyador gràfic. Marc Lluís Fernández és qui porta aquest personatge en la seva evolució durant tota l’obra, que no es tracta d’una tasca fàcil. El personatge experimenta durant els 90 minuts que dura la funció les diverses etapes d’una malaltia degenerativa com és l’Alzhèimer, després de ser diagnosticat amb una variant genètica i minoritària d’aquesta malaltia.

La Lara es veu empesa, per l’afecte i l’estima que li té, a convertir-se en la seva cuidadora, i la seva vida es converteix en una vida de dol i de patiment constant. L'actriu mostra una representació molt acurada de totes aquelles famílies que experimenten el sofriment de tenir un pacient amb Alzheimer, i ho visibilitza amb el respecte i la delicadesa que el tema mereix. Les relacions laborals, afectives i socials es veuen afectades per la malaltia, i les figures dels familiars prenen un paper de cuidadors, que els fa capgirar la seva vida i les seves responsabilitats.

L’humor també apareix en aquest espectacle, i ho fa de la mà de l’Eva Prados, la neuròloga que tracta el cas d'en Dani, però que acabarà tenint un impacte molt important en la relació de la jove parella. L’actriu catalana Mercè Martínez és qui interpreta la doctora, amb una capacitat escènica i una qualitat vocal que no aconsegueix deixar al públic indiferent.

3 desitjos, dirigida per Pilar Capellades, és una interpretació de petit format al teatre El Maldà, situada al cor del barri gòtic de Barcelona, i aconsegueix crear un ambient íntim i proper que fomenta un vincle dels intèrprets i la música amb el públic, embolcallat en la història que viuen els personatges. 

L’obra està dotada d’emotivitat, sobretot gràcies al fil conductor de l’obra que és la música, a càrrec de Carles Alarcón al piano. El públic es deixa portar per la melodia des que comença la funció amb les primeres notes del piano interpretant Tot comença aquí, cançó i frase que dona inici i final a l’espectacle, de la mà de la Cia. La Sinàptica.

El desenvolupament de la història es crea mitjançant les cançons, que es tornen més melòdiques, rítmiques o dolces depenent del moment de l’espectacle i la sensibilitat que creen en l’escenari. La música arriba encara més enllà que les paraules i, al final de l’obra, fins i tot aconsegueix que el públic s’inundi en llàgrimes.


3 desitjos mostra la pèrdua de la identitat d’una persona a causa d’una malaltia degenerativa, i com va deixant de ser un mateix i va perdent els seus records “Veig com el record s’esfuma i no ho puc evitar”. Als familiars, en canvi, l’únic que els quedarà serà el record. I els seus desitjos.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —