Incendi de Llançà vist des del Port de la Selva
Per ACN i Olma Giró Clotet
Publicat el 17 de juliol 2021

Una burilla és la principal hipòtesi de l'origen de l'incendi de Llançà i Port de la Selva (Alt Empordà), que ja ha cremat prop de 140 hectàrees i té un potencial immediat de 300. Els Agents Rurals han estat tota la tarda investigant la zona on es creu que han començat les flames. Es tracta d'un punt d'entre 20 i 25 metres a tocar de la carretera que uneix els dos pobles, a la urbanització Fener. A través d'un vídeo que un testimoni ha gravat poc després que s'iniciessin les flames han pogut acotar la zona, on han localitzat les restes d'una cigarreta, que és en mans dels Mossos d'Esquadra per mirar d'extreure'n restes d'ADN que puguin ajudar a identificar la persona possible causant del foc. La prioritat dels Bombers se centra ara en el cap que avança cap a la Vall de la Santa Creu, que pot agafar velocitat amb la tramuntana durant la matinada en direcció a Vilajuïga i Roses. El foc ha provocat tres ferits lleus: dos bombers i un ADF. També ha obligat a desallotjat unes 180 persones de tres urbanitzacions.

Segons que ha explicat l'alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, els bombers treballen ara perquè el foc no salti de vall i es dirigeixi en direcció a Vilajuïga i Roses. 'Si això passa tindrem un problema molt més gran del que ja tenim", ha dit en declaracions als mitjans. Poc després de les 6 de la tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha arribat al punt de control dels bombers.

Foto: Quim Giró.


Foto: Quim Giró.

 

El 95% de la massa forestal cremada pertany al Parc Natural del Cap de Creus.


Foto: Quim Giró.

Els Bombers, a més, es troben amb la dificultat que és una zona de difícil accés i els camions no poden arribar a prop de les flames. El cap del cos a Girona, Jordi Martín, explica que han reforçat els mitjans aeris perquè no poden tirar línies d'aigua des dels vehicles.


Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya. El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 212 trucades de ciutadans que alertaven d'aquest incendi. A petició del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), la Creu Roja s'ha sumat al dispositiu que treballa en l'incendi per donar suport logístic als equips d'emergències i als cossos de seguretat.


 

 


 


Foto: Quim Giró.

​​​​​​​

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —