Blonde
Per Emma Monrós i Carla Devoto
Publicat el 23 de gener 2023

El biopic és la variant del cinema que dramatitza i adapta a les grans pantalles la vida d’una persona amb un cert interès públic. La pel·lícula, doncs, està basada en fets reals, els del protagonista. Durant els últims anys s’han vist a les grans pantalles algunes ‘biopics’, com ara la de Freddie Mercury, Aretha Franklin i fins i tot, Lady Di.

El crític de cinema Quim Casas, d’El Periódico, assegura que ell no ho considera un gènere, sinó que aplega elements d’altres per crear el seu propi sistema: “L'augment de la producció i l'èxit comercial del biopic crec que es deu a la fórmula que es crea quan s’ajunten aquests gèneres: personatges amb vides agitades, problemes amb addiccions a l'alcohol o les drogues, problemes sexuals, infidelitats, amants, enfrontaments familiars... En definitiva, sempre funciona bé el tema de l'ascens i caiguda d'una estrella.” 

Blonde (2022)

A l’esquerra Marilyn Monroe, a la dreta Ana de Armas interpretant a l’actriu. 


Personatge: Marilyn Monroe (Norma Jeane Baker)
Mini sinopsis: Aquesta pel·lícula és una adaptació del llibre Blonde de Joyce Carol Oates en el qual l’autora narra la història reinventada de Marilyn Monroe. És un relat fictici basat en la vida de l’actriu i cantant de Califòrnia, però no és un retrat fidel de la biografia de Monroe. 
On es pot veure: Netflix.
Nominacions i premis: 
Globus d’Or: Nominada a Millor actriu de drama (Ana de Armas).
Festival Internacional de Cinema de Venècia: Nominada al premi Lleó d’Or.

Elvis (2022)

A l’esquerra Elvis Presley, a la dreta Austin Butler interpretant el cantant.

Personatge: Elvis Presley
Mini sinopsis: El film mostra la vida del cantant, com és el seu ascens a la fama i la vida un cop arriba a aquesta, així com la revolució cultural que va suposar Elvis Presley als Estats Units. En aquesta pel·lícula també es poden veure les relacions més influents de Presley a la seva vida, com el seu mànager el coronel Tom Parker, i amb Priscilla Presley, la que va ser la seva dona durant sis anys. 
On es pot veure: HBO.
Nominacions i premis:
Globus d’Or: Nominada a les categories de Millor pel·lícula dramàtica i Millor director i Premi a Millor actor de drama per Austin Butler.
Pendent de nominació als Premis Grammy per Millor recopilació de banda sonora per a pel·lícula.
 

Spencer (2021)

A la dreta Kristen Stewart a la pel·lícula Spencer interpretant a la princesa Diana de Gales. 

Personatge: Lady Di (Diana Frances Spencer)
Mini sinopsis: La pel·lícula se situa en els anys 90, concretament en el cap de setmana en què Lady Di va decidir que el seu matrimoni amb el príncep Carles no estava funcionant i necessitava desviar-se del camí que la portava a ser reina algun dia. El drama té lloc en una de les últimes vacances nadalenques de la princesa a la Casa de Windsor a Norfolk, Anglaterra.
On es pot veure: Prime Video.
Nominacions i premis:
Premis Oscar: Nominada a Millor actriu principal (Kristen Stewart).
Globus d’Or: Nominada a Millor actriu principal drama (Kristen Stewart).
Nominada al Festival Internacional de Venecia.
Critics Choice Awards: Nominada a millor actriu (Kristen Stewart) i banda sonora.


Respect (2021)
A l’esquerra Aretha Franklin, a la dreta Jennifer Hudson interpretant la cantant.

Personatge: Aretha Franklin
Mini sinopsis: Biopic de la famosa cantant Aretha Franklin que segueix la seva carrera des de la seva infància, quan cantava al cor de l'església del seu pare, fins al moment en què va aconseguir la seva fama mundial.
On es pot veure:  Apple TV.
Nominacions i premis:
Globus d’Or: Nominada a mejor canción original.
Sindicat d’Actors (SAG): Nominada a millor actriu (Jennifer Hudson).
Satellite Awards: nominada a les categories de Millor pel·lícula comèdia o musical, Millor cançó original i Millor actriu d’una comèdia o musical.

I pròximament… Back to Black, Amy Winehouse. Què en sabem, de moment?
El 16 de gener va començar el rodatge del qual serà el biopic de la cantant anglesa Amy Winehouse. Dotze anys després de la seva mort, la seva figura torna a la mirada, aquest cop a les grans pantalles amb un biopic protagonitzat per l’actriu Marisa Abela. La pel·lícula està dirigida per Sam Taylor-Johnson i  es titula Back to Black en honor a una de les seves cançons més conegudes. La història de l’Amy Winehouse té gairebé totes les característiques pròpies d’un drama de Hollywood. Èxit, amor, desenganys i drogues són algunes de les parts de la vida de la cantant. Aquest, doncs, no és el primer cop que s’intenta fer un biopic sobre la cantant. El 2018 es va començar un primer projecte dirigit per Alison Owen, que no va sortir-se'n a causa de la negació del pare de Winehouse, Mitch. Va alegar que la productora en cap moment es va posar en contacte amb els familiars, ni tampoc amb Universal, la discogràfica d'Amy Winehouse. Ja s’han fet públiques algunes imatges del rodatge, que de moment està tenint lloc al barri de Soho de Londres. Aquest era el lloc on Winehouse cantava abans de fer-se coneguda. 

Arran d’aquestes imatges, la gent ha opinat a les xarxes sobre la semblança entre Abela caracteritzada i la cantant. Caldrà esperar que la pel·lícula surti a la llum, algunes fonts apunten l'any 2024, per saber com serà d’autèntica. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —