Assenyalen 60 lavabos de Barcelona on es poden netejar productes menstruals sostenibles
Per EFE
Publicat el 17 de desembre 2021

La fundació Rezero, especialitzada a prevenir la generació de residus domèstics i comercials, ha senyalitzat més de setanta lavabos d'equipaments públics de Barcelona on es poden netejar productes reutilitzables en la menstruació, com la copa menstrual. La campanya Lavabo amic de la menstruació sostenible, impulsada per Rezero amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ha distingit els lavabos que compten amb els elements necessaris que faciliten l'ús de productes menstruals com copes menstruals, compreses de tela, roba interior menstrual i esponges marines i no només les compreses i tampons d'un sol ús.

Segons explica en un comunicat l'entitat, ha distribuït "una setantena de distintius als lavabos d'equipaments públics de Barcelona que compleixen un conjunt de criteris perquè les dones i persones menstruants puguin exercir el seu dret de neteja i ús de productes menstruals lliures de tòxics i reutilitzables". Els criteris que segueixen els lavabos públics que tenen el distintiu són principalment que tinguin una aigüera amb aixeta funcional al mateix compartiment individual del vàter, amb sabó i paper de vàter.

També tenen una paperera amb servei periòdic de buidatge i gestió adequada dels residus, estan en bon estat i funcionament de la infraestructura fixa com cadena del vàter, llum i sistema de tancament de la porta. En la nota, Rezero subratlla que "tenir la regla és un procés natural inherent a la vida de les dones i persones menstruants i ha de ser normal disposar d'espais gratuïts i de confiança on, per exemple, rentar la copa menstrual".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —