Acció a Barcelona contra l'ampliació de la C-32 - Diari de Barcelona

Tretze activistes contraris a l'ampliació de la C-32 fins a Lloret de Mar han dut a terme una acció aquest migdia al Departament de Territori i Sostenibilitat, a Barcelona. Els manifestants han intentat entregar un arbre al conseller Damià Calvet, que no hi era, com a símbol de la resta forestal que comporta destrucció dels boscos que provocaria l'ampliació de la C-32.
L'arbre que han deixat dins del Departament de Territori i Sostenibilitat
Poc després d'entrar l'arbre, el personal de seguretat els ha fet fora sense que hagin pogut penjar les pancartes que tenien previstes. Tot i això, s'han col·locat just davant i han iniciat uns parlaments: "És moment d'actuar, és moment de fer la primera transició ecosocial".
Un dels portaveus d'Extinction Rebellion
Els activistes quan el personal de seguretat els ha fet fora
Reunió amb el director de carreteres
Arran de l'absència del conseller, els activistes s'han reunit amb el director de carreteres i li han reclamat una reunió amb el director del nou projecte per presentar-li unes propostes més sostenibles, ja que "no és el mateix una carretera que una autopista". També han aprofitat l'oportunitat per queixar-se de l'opacitat sobre el que s'està fent amb la llei del canvi climàtic: "no sabem si s'està avançant o no", tot i que els hi han dit que aviat es publicaran un conjunt de mesures per pal·liar la situació d'emergència climàtica.
Demanen quedar amb el director del nou projecte per presentar-li les propostes i reclamen que no hi hagi tanta opacitat de la llei del canvi climàtic, ja que no se sap que està passant i què no.
Aquest acte té lloc quan tan sols falta un any per la finalització del peatge de la C-32. Els activistes de Plataforma Aturem la C-32 consideren que en la situació actual, de crisi sanitària, social, econòmica i ambiental la Generalitat no hauria de contemplar l’opció de promoure una infraestructura, que costa 100 milions d’euros per “enriquir a Abertis” i que acabaria “destrossant el patrimoni natural entre Tordera i Lloret”. Les entitats que hi han participat són: Aturem la C-32, Extinction Rebellion Barcelona, Preservem el Maresme, i SOS Costa Brava.
"És moment d'actuar, és moment de fer la primera transició ecosocial". Els activistes fan una crida "a l'assamblea ciutadana per combatre la política dominada pels poders econòmica" pic.twitter.com/ZzvqPqJVFc
— Diari de Barcelona (@diaridebcn) July 10, 2020
Prèviament, el mateix col·lectiu ha realitzat una altra acció a Tordera, a les 11 h del matí, on han realitzat un acte simbòlic d’inauguració de la nova seu de l’Agència Catalana de Natura a les instal·lacions dels promotors de l'autopista, “simbolitzant així la doble moral de la Generalitat”, on ha fet declaracions el portaveu d’Aturem la C-32, Joan Mora.
Fa un any
El maig passat, només 2 dies després que el conseller Calvet declarés l’Emergència Climàtica a Catalunya, les “emboscades” sortien en defensa dels paratges i boscos de Tordera, Blanes i Lloret de Mar. La resistència va durar més de 30 dies fins que el 10 de juliol, avui fa un any, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho aturava per diversos incompliments legislatius en el projecte.
Enguany, tot just uns dies després d’aprovar l’Agència Catalana de Natura, el govern realitza un tercer projecte per allargar l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar. Davant d’això, diverses plataformes segueixen defensant que hi ha alternatives més viables, tan econòmica com ambientalment.
Més de 40 dies lluitant perquè l'especulació, la hipocresia del @govern i l'interès privat no destruïssin els nostres boscos. La justícia ens ha donat la raó! #emboscades #1anyresistint pic.twitter.com/90BWxRCvQb
— Aturem la C-32 (@aturemc32) July 10, 2020

