lgtb
Per ACN
Publicat el 14 de maig 2022

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat l'agressió LGTBIfòbica i masclista a quatre dones lesbianes i bisexuals a les Festes de Maig de Badalona. L'agressió, que va passar la nit de dimarts a dimecres, va començar quan un noi les va escopir i insultar durant un dels concerts, han explicat fonts de l'entorn de la víctima a l'ACN. Un cop acabat el concert, cap a les 5 de matinada, un grup d'homes, entre el qual hi havia el mateix d'abans, les va agredir amb "cops de puny", "puntades" i "estirades al cabell" i amb comentaris sobre "la seva sexualitat", han indicat les mateixes fonts. Les quatre dones tenen la intenció de denunciar l'agressió als Mossos d'Esquadra, que n'estan pendents per obrir la investigació.

Les víctimes denunciaran l'agressió en els propers dies i aportaran el comunicat mèdic corresponent. L'endemà dels fets, el seu entorn es va posar en contacte amb l'Observatori contra l'Homofòbia per traslladar-li la informació de l'agressió i obrir-los un espai de suport emocional. Fonts de l'entorn exposen que, segons han explicat les víctimes, algun dels agressors tenia estètica neonazi.  

L'Observatori contra l'Homofòbia ha condemnat a través de les xarxes socials l'episodi de violència física i verbal LGTBIfòbica i masclista i alerten que és "molt greu". L'entitat informa que han activat els protocols i han comunicat els fets als Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament de Badalona.

Els Mossos d'Esquadra estan fent seguiment del cas i estan pendents que els arribi la denúncia per obrir la investigació, indiquen fonts del cos policial a l'ACN.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Badalona està fent gestions amb l'OCH per tenir més dades i informen que es posaran en contacte amb les dones per poder tramitar la denúncia i identificar els possibles agressors. L'alcalde, Rubén Guijarro ha expressat també la condemna a qualsevol actitud homòfoba a les xarxes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —