8M
Per ACN
Publicat el 06 de març 2021

La prohibició generalitzada de les concentracions i manifestacions amb motiu del 8-M a Madrid és una limitació "desproporcionada" del dret de reunió pacífica. És l'opinió d'Amnistia Internacional després de l'anunci de la Delegació de Govern de Madrid de no permetre els 104 esdeveniments d'aquest tipus previstos per als dies 7 i 8 de març adduint, principalment, motius de salut pública.

L'oenagé admet que el Dret Internacional dels drets humans reconeix en l'argument de la salut un motiu per limitar manifestacions, però subratlla que, en tot cas, s'ha de fer una anàlisi "cas per cas", preveient mesures per prevenir contagis, "sense necessitat de prohibir la manifestació en la seva totalitat".

A parer d'Amnistia Internacional, les prohibicions de manifestacions o protestes públiques "han de ser una opció d'últim recurs i només basada en una necessitat urgent", ha indicat el director de l'entitat, Esteban Beltrán.

L'oenagé no qüestiona les restriccions a l'exercici del dret a la llibertat de circulació en aquests moments de pandèmia, però recorda que qualsevol mesura que retalli llibertats i drets humans "ha de complir estrictament amb el criteri de proporcionalitat i necessitat".

També adverteix que la prohibició general de manifestacions és "contrària al dret de reunió pacífica".

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —