Ciutat Vella
Per ACN
Publicat el 05 d’agost 2022

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui que avançarà l’horari de tancament de restaurants, venda alimentària i terrasses en diversos carrers del districte de Ciutat Vella per reduir el soroll nocturn que afecta els veïns. En concret, es tracta dels carrers de Joaquim Costa, plaça dels Àngels, Escudellers i plaça de George Orwell.

La mesura ha arribat després que al llarg del juliol els sonòmetres instal·lats hagin registrat nivells de soroll superiors als llindars permesos. Està previst que la modificació d’horaris entri en vigor d’aquí a un mes i fixarà que la restauració tanqui a les 2h, la venda alimentària a les 22h i les terrasses a les 23h.

Segons dades facilitades en roda de premsa, aquesta mesura beneficiarà el descans de 8.500 persones residents al Raval en carrers com Joaquim Costa o la plaça dels Àngels i 4.500 ciutadans del Gòtic com la plaça George Orwell i el carrer dels Escudellers.  

La iniciativa anunciada forma part del pla de reducció de contaminació acústica als carrers i places considerades Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN).Altres mesures que s’implantaran en aquests carrers de Ciutat Vella son limitar el nombre de mòduls permesos per terrassa i no permetre unir taules limitant-les a quatre persones o al nucli familiar per tal que els grups grans s’ubiquin als interiors dels locals.

Segons han explicat, també serà obligatori que les taules i cadires tinguin taps de plàstic i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades.

El pla preveu igualment la limitació de concerts i esdeveniments en aquests carrers i restringir la implantació de noves activitats. Per assegurar el compliment d’aquestes mesures s’impulsaran plans d’inspecció per vigilar el compliment de l’aforament màxim de cada activitat. Segons han indicat, es reforçaran els serveis de neteja del carrer i el control per tal que els establiments llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit.

Període d’al·legacions previ

Abans que entri en vigor la mesura, l’Ajuntament de Barcelona informarà els establiments afectats i obrirà un període d’al·legacions. Un cop superat, d’aquí a un mes aproximadament, la mesura entrarà en vigor. Durant aquest període també es continuaran fent mesuraments de soroll per a confirmar que continuen les superacions dels llindars a les ZATHN. El consistori no descarta implementar mesures en altres zones de Ciutat Vella.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —