Imatge de la façana de l'Ajuntament del Prat de Llobregat durant la declaració de la república
Per EFE
Publicat el 08 d’abril 2021

El ple de l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha aprovat canviar el nom del passeig de Joan Carles I pel de Lluís Serra Giribert, alcalde del municipi durant la II República que va ser afusellat pel franquisme. El canvi va ser proposat pels grups municipals El Prat en Comú, ERC i Podem en una moció que es va aprovar el mes de setembre passat, amb l'abstenció del PSC i el vot contrari de Cs. La decisió es va ratificar en el ple municipal del mes d'abril celebrat ahir a la nit, informen fonts municipals.

La moció va acordar iniciar els tràmits per suprimir l'excepció de l'Ordenança municipal de nomenclàtor que l'únic nom de persona viva que es podia posar a una via o espai públic és el del cap de l'Estat i, en conseqüència, encarregar a la Comissió de Nomenclàtor el canvi de nom del passeig.

"Instem la Comissió de Nomenclàtor al fet que treballi en la proposta d'un nou nom per al passeig de Joan Carles I, per continuar fent dels carrers del Prat un exemple de valors democràtics i igualitaris", va assenyalar la regidora de Govern Obert i Innovació, Participació Ciutadana i Memòria Històrica, Esther García Fernández, en la presentació de la moció.

Durant el ple d'ahir també es va aprovar una declaració institucional amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República, que contempla la instal·lació d'una placa al saló de ple de l'ajuntament en memòria de l'alcalde Serra Giribert, així com dels regidors Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat, que també van ser afusellats pel franquisme.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —