Alejandro Ortega a Instagram
Publicat el 29 de desembre 2021

Alejandro Ortega (__alejandrortega) va néixer l'any 2000 a Triana, Sevilla. Estudia magisteri i és un apassionat de la música clàssica i del violí. És amb aquest últim que, recentment, s'ha tornat tot un fenomen a Tiktok per adaptar famoses cançons amb aquest instrument. El seu èxit es plasma en el nombre de seguidors que té: ja compta amb 1,8 milions a TikTok i més de 40 mil a Instagram.

Com va passar en el seu moment amb Stay Homas, Ortega també va voler aportar a la societat amb el seu talent durant el confinament derivat de la Covid-19 d'ara ja fa quasi dos anys. Per delectar els seus veïns i homenatjar als sanitaris.


Quins són els teus orígens dins del món de la música i les xarxes socials?
De tota la vida m'ha agradat moltíssim la música, però sempre he tingut el dilema que a les persones de la meva edat no els agradava el violí ni la música clàssica. Un dia vaig decidir començar a tocar al carrer perquè més gent pogués veure'm i acostar-se a la música, que és el que jo volia. Així i tot, la gent de la meva edat no s'acostava perquè no l'atreu aquest tipus de música.

I vas decidir fer quelcom al respecte.
Vaig decidir acostar-me jo a ells. Vaig començar a tocar música més contemporània amb el meu violí, la qual cosa va desencadenar en què pensés en com podria arribar a més gent de la meva edat. Llavors se'm va ocórrer la idea de començar a pujar vídeos a Internet. A Instagram vaig arribar a aconseguir bastant visibilitat, però va ser quan va aparèixer TikTok, sobretot durant la pandèmia, que vaig créixer bastant. És així com vaig assolir el meu objectiu: arribar a bastants joves amb un instrument clàssic, encara que fos de forma una mica diferent.


"Si vols ser un bon músic, has de conèixer totes les músiques: aprendre a interpretar-les, a saber què signifiquen els missatges que transmeten cadascuna, el seu origen...".


Així és com va sorgir la teva iniciativa de fer 'covers'.
Sí. La gent de la meva edat no es fixa en els instruments ni la música clàssica. Jo, com a músic, penso que ens han d'agradar tots els tipus de música: des de Mozart fins a Bad Bunny, passant pel flamenc, altra música contemporània o la dels 80.

Tu defenses que han d'agradar-te tots els tipus de música?
Hi havia un filòsof que va dir que, per a trobar la veritat, un ha de buscar totes les veritats: observar tots els punts d'opinió i acostar-se totes les àrees. Penso que, si de veritat vols ser un bon músic, has de conèixer totes les músiques: aprendre a interpretar-les, a saber què signifiquen els missatges que transmeten cadascuna, el seu origen... Jo crec que només així un pot convertir-se en el músic total.

Com veus el fet que hi hagi persones, fins i tot músics -com James Rodes, recentment- que diguin que el 'reggaeton' no és música?
Jo ho comprenc, perquè soc músic clàssic i, per a mi, la música clàssica és inigualable, és la millor. No obstant això, discriminar la resta i dir que no és música no ho comparteixo, ja que el reggaeton transmet. I no ho dic jo, qualsevol que ho escolti pot veure-ho: molta gent el gaudeix, el balla i fa feliç. Jo crec que si un estil musical compleix tots aquests requisits, no ha de ser dolent.

Passant al teu vessant creatiu. Quin procediment i criteris segueixes a l'hora de triar cançons per a fer 'covers' amb el teu violí?
Principalment, quan tinc temps, solc intentar gravar diversos vídeos. D'entrada, trio cançons que a mi m'agraden molt i crec que transmetran. En segon lloc, trio cançons que penso que els agrada a les persones. Per acabar, també agafo cançons virals que siguin tendència. Agafo aquests tres tipus de cançons i les pujo, totes juntes. Naturalment, les cançons que són tendència se solen fer més virals, ja que de per si són virals.


"M'agrada molt més que em diguin les coses dolentes, perquè m'ajuda a millorar, que no pas les bones".


T'esperaves l'èxit que has tingut?
Jo soc una persona que té molt clar que si un s'esforça i treballa diàriament, aconseguirà el que es proposi. Jo tenia molt clar quins eren els meus objectius i què era el que volia assolir. Avui dia ho estic aconseguint, però continuo sent igual de treballador i constant que sempre, perquè sé que aquesta és la fórmula que m'ha funcionat i que em funcionarà.

I com t'ha afectat el fet d'arribar a tantes persones?
Sobretot m'ha produït satisfacció, alegria i estimar molt més la música.

I no t'has sentit pressionat en cap moment?
No. Sé que sempre hi haurà gent a la qual els meus vídeos els agradi i altres a les quals no. A qui no li agradi, té la llibertat de criticar-ho. I a mi no em molesta, perquè m'agrada molt més que em diguin les coses dolentes, perquè m'ajuda a millorar, que no pas les bones. En aquest sentit, no tinc cap mena de pànic.


"Voldria complir el meu somni, que és fer concerts, i treure algun disc de música pròpia, que no sigui música versionada"


Dins de les xarxes socials has pogut fer diners?
He arribat a guanyar diners, però molt pocs. Sobretot, he guanyat diners gràcies a la difusió dels meus vídeos perquè han fet que altres persones em contractin en celebracions, botigues, locals... No obstant això, a través dels meus vídeos, avui dia, no he arribat a guanyar molts diners.

Quins plans de futur tens: docent o músic?
Tinc bastants plans de futur; soc molt ambiciós i és possible que tingui excés de desitjos. Però, sobretot, el meu objectiu és ser capaç d'arribar a moltíssima més gent amb la meva música. També voldria complir el meu somni, que és fer concerts, i treure algun disc de música pròpia, que no sigui música versionada. A més, m'agradaria dedicar part de la meva vida a ensenyar a nens tot el que he après de la música.

Què significa per a tu la música?
En una paraula: tot. Tot està relacionat amb la música.

M'has dit que t'agradaria llançar un disc propi. És un projecte que ja tens entre mans o que encara tens pendent de començar?
Avui dia ja componc i faig cançons, però no les estic fent públiques. No les he compartit amb els meus seguidors, almenys fins que jo vaig arribar al punt en què cregui que és música de qualitat. Dit això, és possible que d'aquí a una mica pugi alguna cançó.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —