La selecció alemanya ha protestat així per la censura de la FIFA als símbols contraris a la LGTBIfòbia
Publicat el 24 de novembre 2022

Després que la FIFA decidís sancionar amb una targeta groga els capitans que duguessin el braçalet de l'arc de Sant Martí (icona LGTBIQ+), la selecció anglesa, neerlandesa i galesa no van lluir-lo als seus respectius partits. Tanmateix, durant tot el matí s'ha estat especulant que el capità de la selecció teutona, el veterà Manuel Neuer, sí que el lluiria i aceptaria la targeta groga a l'inici del partit contra el Japó. 

Finalment, el capità i porter alemany ha saltat al terreny de joc sense el polèmic braçal per l'amenaça de la FIFA i n'ha vestit un amb lema "No discrimination" ('no a la discriminació'); el mateix que van lluir Harry Kane (Anglaterra), Virgil Van Dijk (Països Baixos) i Gareth Bale (Gal·les). La sorpresa i la imatge del partit no l'ha protagonitzat Neuer, sinó l'equip sencer. En la fotografia abans del partit els 11 jugadors teutons s'han tapat la boca en protesta per la vulneració de drets humans a Qatar i per reivindicar "la diversitat i el respecte mutu", tal com ha expressat el compte oficial de la selecció a Twitter. 

 

Una imatge impactant també a la graderia

Hi ha hagut també una altra sorpresa, però no al terreny de joc sinó a la llotja: la ministra d'Interior alemanya, Nancy Faeser, sí que ha lluït el braçalet "One Love" en un espai a la grada que compartia amb directius de la FIFA i grans personalitats qatarianes. 

Ferms

Alemanya ha sigut un dels països participants del Mundial que ha mantingut una postura més ferma respecte la vulneració de drets humans a Qatar. El conjunt teutó va viatjar dimecres passat en un "avió inclusiu" de la companyia aèria Lufthansa on podia llegir-se el lema "Diversity Wins" ('La diversitat guanya' en català).

"Estem orgullosos de tornar a portar la selecció alemanya al seu destí aquest any i, al mateix temps, de fer visibles el nostre compromís i convicció a tot el món, fins i tot per sobre dels núvols. Perquè hi ha una cosa de la qual estem segurs: #DiversityWins", expressa la companyia aèria alemanya a la seva pàgina web. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —