Agents antiavalots en les protestes a la plaça d'Urquinaona contra la sentència del procés l'octubre del 2019
Agents antiavalots en les protestes a la plaça d'Urquinaona contra la sentència del procés l'octubre del 2019
Agents antiavalots en les protestes a la plaça d'Urquinaona contra la sentència del procés l'octubre del 2019
Per ACN
Publicat el 19 de novembre 2023

Alerta Solidària ha avisat que la llei d'amnistia "dona massa marge de maniobra als jutges" i ha reconegut que els activistes de base "no poden estar tranquils al 100%". "Hi ha aspectes ambigus i en aquesta ambigüitat hi ha el perill. La darrera interpretació la tindran els tribunals, que hauran de decidir si determinades causes entren o no entren", ha assenyalat el portaveu de l'organització de l'Esquerra independentista, Martí Majoral, en una entrevista al Nació Digital.

"Hi ha manca de concreció en alguns delictes i el redactat de la llei és rocambolesc en alguns punts, fa una construcció estranya", ha continuat Majoral, que s'ha mostrat partidari de "clarificar" aquest redactat de la llei i reduir el marge d'interpretació als jutges.

En clau política, el portaveu d'Alerta Solidària sosté que l'amnistia "no és una victòria" de l'independentisme i considera que contribueix a la desmobilització. "La llei d'amnistia imposa un relat que desincentiva, desorienta i causa més desencís en aquells independentistes que, sense deixar de ser-ho, s'ha desmobilitzat", ha reflexionat Majoral, que apunta que aquest acord amb l'Estat arriba "en un moment de debilitat" de l'independentisme.

"Una debilitat autoimposada. La mobilització és el camí, però des dels governs d'ERC i Junts s'ha propiciat el contrari. Aquest autoimposar-nos deixar el carrer i pactar amb qui ens reprimeix no té sentit", ha retret el portaveu de l'organització de l'Esquerra independentista.  

"Els activistes de base no poden estar tranquils al 100%"

"No diem que, arribat un punt, no s'hagi de negociar, o que les amnisties siguin sempre dolentes, però ens hem posat en una situació de claudicació que ha deixat tirada molta gent", ha insistit Majoral, que també ha carregat contra les "mancances i les escletxes" de la llei d'amnistia en clau jurídica.

"Els activistes de base no poden estar tranquils al 100%. Ho haurem de mirar cas per cas, però tal com està redactada la llei entren en l'amnistia les mobilitzacions independentistes per una sèrie de delictes", ha recordat el portaveu d'Alerta Solidària.

"Si ets un encausat per una mobilització independentista per aquests delictes pots estar més tranquil. Però si estàs encausat per uns altres delictes, no pots estar tan tranquil", ha puntualitzat Majoral.

"El més delicat és discernir què és una mobilització independentista i en quin supòsit de la llei pots quedar amnistiat", ha volgut deixar clar el portaveu d'Alerta Solidària, que no creu que el cas dels CDR de l'operació Judes estigui "ben lligat". "Els CDR del 23-S han d'entrar a l'amnistia, però quan veiem les excepcions que es preveuen a la llei, el redactat és estrany i dona peu a possibles maniobres per parar-nos els peus", ha conclòs Majoral.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —