Un cotxe vermell envesteix un grup de persones
Per Redacció
Publicat el 22 de novembre 2021

Almenys cinc persones han mort i desenes han resultat ferides després d'un atropellament massiu durant una desfilada nadalenca a la ciutat de Waukesha, als Estats Units, aquest diumenge. Segons s'observa en imatges difoses a les xarxes i gravades per testimonis, un cotxe vermell s'abraona cap als participants de la desfilada en un moment en què es troben caminant per un carrer i es veu com envesteix diversos dels participants.

El cap de la policia de Waukesha, Daniel Thompson, ha confirmat que el vehicle ha impactat contra més d'una vintena de persones. En un comunicat, la policia ha informat d'almenys cinc morts i més de quaranta ferits. Entre les víctimes hi ha menors d'edat. Hi ha una persona detinguda i una investigació en curs.

Aturats a trets

Durant tota la tarda d'ahir van circular per les xarxes socials nombrosos vídeos gravats per testimonis que mostraven imatges de la desfilada i l'aparició sobtada del tot terreny lleuger de color vermell entrant a la zona de la desfilada saltant-se el cordó i atropellant nombroses persones al seu pas.

En un dels vídeos es podien sentir trets, la procedència dels quals més tard va aclarir la policia. Van ser els d'un agent que va disparar diverses vegades fins a descarregar la seva arma contra el cotxe per tractar, en va d'aturar-lo. Cap dels trets va provocar ferits.

Són molts els interrogants que persisteixen sobre aquest succés la investigació del qual continua oberta, com van insistir a subratllar les autoritats, que ni van donar dades sobre la persona detinguda ni van especular sobre els possibles motius d'aquest atac.

De la mateixa manera, i encara que les autoritats van insistir que la zona on es va produir el succés ja és segura, mantindran els carrers de l'àrea tancats durant almenys 24 hores.

"Avui la nostra comunitat s'ha trobat amb l'horror i la tragèdia en el que havia d'haver estat una celebració", ha dit, visiblement afectat, l'alcalde de la localitat, Shawn Reilly. Reilly ha agraït la resposta ràpida dels serveis d'emergència i l'ajuda que han ofert les autoritats estatals i federals.

Segons ha informat la CBS, el president nord-americà, Joe Biden, ha estat informat de la situació a Waukesha. El governador de Wisconsin, Tony Evers, ha enviat un missatge de solidaritat a aquesta comunitat afectada per aquest "acte sense sentit" a través de les xarxes socials, i ha agraït la ràpida resposta dels serveis d'emergència.

Les autoritats tornaran a comparèixer davant els mitjans de comunicació avuia les 13.00 hores, encara que es van comprometre a anar actualitzant informació a les seves xarxes socials fins aleshores.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —