El màxim responsable de l'ACNUR, Filippo Grande, arribant a Kabul
El màxim responsable de l'ACNUR, Filippo Grande, arribant a Kabul
Per EFE
Publicat el 13 de setembre 2021

L'alt comissionat de Nacions Unides per als Refugiats, l'italià Filippo Grandi, ha arribat avui a Kabul per a avaluar la "greu" situació humanitària a l'Afganistan, exacerbada des de la presa del poder dels talibans. "He arribat a Kabul aquest matí. Durant la meva visita avaluaré les greus necessitats humanitàries i la situació de 3,5 milions d'afganesos desplaçats", ha dit Grandi a la xarxa social Twitter.

El màxim responsable de l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha acompanyat el seu missatge d'una fotografia, que il·lustra la seva trobada en l'aeroport amb oficials del Govern interí dels fonamentalistes.

Més de tres milions des desplaçats

A l'Afganistan 3,5 milions de persones viuen com desplaçats interns a causa de la violència i d'ells mig milió han estat obligats a abandonar les seves llars en els últims vuit mesos. A més, 2,3 milions de refugiats afganesos viuen al Pakistan i l'Iran, els dos països veïns que han obert les portes a aquesta població durant els últims quaranta anys de conflictes.

Grandi ja va advertir a finals de l'agost passat que, una vegada finalitzades les dramàtiques evacuacions d'emergència després de la caiguda a mitjans  d'agost del Govern presidit per Ashraf Ghani, podria començar una crisi humanitària molt major.

L'ONU, que continua treballant a l'Afganistan malgrat el poder, ha mostrat la seva preocupació al fet que es vulnerin els drets de dones i nenes, i ha cridat l'atenció sobre la inseguretat alimentària en un país que a més pateix una greu sequera que podria arruïnar les collites.

Avui, Nacions Unides busca a Ginebra un major consens global per a respondre a la crisi afganesa, primer en la sessió del Consell de Drets Humans, que inaugura la seva 48a sessió, i més tard en una conferència humanitària on espera recaptar almenys 606 milions de dòlars per a ajudar a onze milions de persones, gairebé un terç de la població afganesa.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —