[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Publicat el 23 de febrer 2021

Diversos alumnes i exalumnes de l'Institut del Teatre s'han reunit a les portes del centre per manifestar el seu rebuig als casos d'assetjament sexual i l'abús de poder per part dels docents d'ESAD, i per mostrar públicament el seu desacord tant amb les declaracions de Magda Puyo als mitjans de comunicació com també pel comunicat oficial que s'ha enviat als alumnes des de l'Institut.

Des del col·lectiu feminista de l'Institut del Teatre, Safareig, creat el 2019, exigeixen la dimissió immediata de Magda Puyo, directora de l'Institut des del 2015, i també de tot l'equip de la direcció general del centre. També demanen l'assumpció de responsabilitat i disculpes públiques i per escrit de la directora d'ESAD, el sotsdirector i els caps d'especialitat d'interpretació, direcció i dramatúrgia i escenografia. Els estudiants asseguren que hi ha testimonis que mostren com s'han ignorat els intents de denúncia d'assetjament per part de la directiva, i que no és cap excusa emparar-se en el fet que no hi hagi cap denúncia oficial.

"Avui Joan Ollé és al carrer, falten molts professors que no hi són" o "La direcció ho sap i no fa res" i fins i tot "Volem saber què passa al CPD", eren alguns dels càntics que entonaven els estudiants. Amb ells, demanen que es revisi el Conservatori Professional de Dansa. Consideren que s'han destapat casos a l'ESAD, però creuen que és indispensable seguir indagant, sobretot al CPD, un ensenyament dirigit a menors d'edat, estudiants d'ESO i Batxillerat, i on es treballa molt amb el cos, l'expressió corporal i la proximitat entre ells. Volen que els estudiants del CPD s'acostin al Safareig i que sàpiguen que poden comptar amb ells, que tampoc no callin.

En la lectura del manifest, els estudiants també han volgut aclarir que el protocol i la comissió en contra de l'assetjament de què disposa l'Institut des del 2018 va ser proposat i exigit pel Grup d'Acció Feminista (GAF), un col·lectiu d'estudiants autogestionat que va tenir dificultats perquè el protocol prosperés, tot i que finalment ho van aconseguir després de fer molta pressió a la direcció. Creuen que aquest protocol no ha assumit les funcions que li tocaven i que serveix a la direcció del centre com un rentat de cara, perquè no se n'ha fet prou difusió a les alumnes. I asseguren que ha quedat demostrada la seva ineficàcia a l'hora d'aplicar-lo. Per això també demanen que es revisi el protocol de prevenció d'agressions.

El cas d'Ollé, i el fet que només hagi estat apartat de la docència, és un exemple de manca d'actuació, segons els estudiants, que consideren que s'ha aplicat una mesura de mínims en la situació en la qual es troben. Per això, demanen a la Diputació de Barcelona, que té a les seves mans el seu acomiadament, que actuï i assumeixi el compromís ferm de mantenir-se al costat de les persones agredides, i que la resolució d'aquest procés judicial no sigui l'única solució per a restablir la ferida.

 

 

 

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— Hi té a veure —
— El més vist —