Amics X sèries
Publicat el 13 de febrer 2021

Sí, senyora, ja som al segon cap de setmana de febrer. Tant parlar de les eleccions aquí, les eleccions allà, i ja han arribat. Tenim el famós 14-F ben a tocar. Però bé, com que amb les eleccions no hi haurà cap fi del món ni tampoc cap món nou (almenys de moment), us portem cinc sèries que us faran creure en el poder de l'amistat, perdre la por als monstres més terribles, i ser conscients que mai no coneixem del tot les persones que tenim al nostre voltant. Sempre poden tenir una doble vida. 

La mamarratxa: Insecure (2016-2020, 4 temporades a HBO)

Issa i Molly són dues amigues que viuen a la ciutat nord-americana de Los Angeles. Malgrat la seva amistat, les seves vides no podrien ser més diferents: L'Issa té una feina inestable, però una relació sentimental estable amb el Lawrence, que està a l'atur. En canvi, la Molly no té parella, però és una prestigiosa advocada. Al llarg de la sèrie, som testimonis de les aventures, personals i professionals, d'aquestes dues dones negres, que lluiten contra les seves pròpies inseguretats, per trencar estereotips i fer-se un lloc a un sistema que, a priori, no semblava fet per a elles, sempre des d'un punt de vista còmic i autèntic.

El millor: la sèrie va ser creada per Issa Rae, que també interpreta la protagonista, així que és un bon exemple de la importància que n'hi hagi persones negres al capdavant de les sèries per no caure en els tòpics de sempre.

El pitjor: HBO ha anunciat que hi haurà una cinquena temporada, però serà l'última.


La fidel: El baile de las luciérnagas (2021, 1 temporada a Netflix)

Katherine Heigl i Sarah Chalke són les dues protagonistes de la nova sèrie de Netflix, les quals interpreten dues millors amigues que ho són des de la seva infantesa. Heigl dona vida a Tully Hart, una noia amb una infància complicada, però que no li impedeix triomfar com a periodista i esdevenir molt reconeguda. Chalke interpreta a Kate Mularkey, una noia tranquil·la i divertida que a vegades viu sota l’ombra de Tully. Ella ha aconseguit formar una família, a diferència de la seva amiga.  Una rossa i l’altra morena, s’han mantingut sempre al costat de l’altra, malgrat les dificultats, enveges i malentesos que hi poden haver en una relació d’amistat. 

El millor: Veure Heigl en un paper tan diferent del que feia a Anatomía de Grey ja fa uns anys, el paper que la va fer coneguda entre el públic.  

El pitjor: Si no estàs molt atent, al principi de la sèrie fàcilment et pots perdre amb els flashbacks, flashforwards i les tornades al present. Hi ha diversos temps narratius barrejats que expliquen la història per parts. 

 

El misteriós: El embarcadero (2019-2020, 2 temporades a Movistar+)

Alejandra és una jove arquitecta amb un futur prometedor i un matrimoni feliç o, almenys, això és el que ella pensava. El mateix dia que li donen un premi per un gratacel que ha dissenyat, la Guàrdia Civil li truca per explicar-li que han trobat el cos del seu marit (Óscar), que ella feia a Frankfurt, dintre d'un cotxe enfondit a L'Albufera. Arran d'aquesta sobtada mort, Alejandra comença a investigar i descobreix que l'Óscar té una altra vida paral·lela i una altra dona (la Verónica).

El millor: la relació que s'acaba desenvolupant entre l'Alejandra i la Verónica i les espectaculars imatges de L'Albufera.

El pitjor: la primera temporada pot resultar una mica lenta, ja que quan acaba encara sabem molt poc de les circumstàncies en les quals va morir l'Óscar.


L'intensita: Atypical (2017-2019, 3 temporades a Netflix)

La sèrie gira al voltant del Sam i la seva família. El Sam és un noi diagnosticat amb trastorn de l'espectre autista, que va a l'institut, treballa en una botiga de productes electrònics i sap pràcticament tot el que es pot saber sobre els pingüins. No obstant això, el punt de partida és quan el Sam fa 18 anys i decideix que ha arribat el moment de ser més independent i d'intentar establir la seva primera relació amorosa amb una noia. Aquesta decisió canviarà la vida de tota la família, especialment la de la mare, que és la que més temps dedicava al Sam.

El millor: la sèrie és capaç de posar-nos a la pell del Sam i empatitzar amb totes les seves angoixes, alegries, incertituds... És impossible no estimar-lo.

El pitjor: el personatge de Sam no està interpretat per un actor amb autisme i això fa que la sèrie sigui una mica polèmica. 


La mística: Stranger Things (2016-2019, 3 temporades a Netflix)

No ens creiem que encara no us haguéssim recomanat aquesta supersèrie. Estrenada el 2016, la sèrie va donar molt de què parlar per la seva trama de ciència-ficció, i per la seva protagonista principal: Eleven, interpretada per Millie Bobby Brown, que va saltar a la fama mundial pel seu paper. La sèrie narra la història i els fets paranormals que es viuen els anys 80 a la ciutat de Hawkins, a Indiana, i que un grup de nens en comença a patir les conseqüències. Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Sadie Sink, Natalia Dyler, Noah Schnapp i Joe Keery són alguns dels nens o adolescents que lluiten per acabar amb unes sinistres forces que provenen d'un altra dimensió.

El millor: La profunditat de la trama, el misteri, i les grans interpretacions dels protagonistes, que acompanyen a uns personatges curiosos i molt ben desenvolupats.

El pitjor: Al principi, pot ser que costi enganxar-se a la sèrie i entendre els fets paranormals que van passant.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —