Amics X Sèries
Publicat el 20 de febrer 2021

Aquesta última setmana ha sigut de tot menys tranquil·la i relaxada: eleccions a la Generalitat el diumenge, la detenció del raper Pablo Hasél el dimarts i l'onada de protestes que aquest últim fet va provocar... Per això, el Diari de Barcelona et proposa cinc sèries per desconnectar, encara que sigui  només per una estona, d'aquesta realitat que ens emprenya i que, moltes vegades, supera la ficció.

La mística: Fate: The Winx Saga (2021, 1 temporada a Netflix)
La mítica sèrie Winx Club ha renascut amb aquesta proposta de Netflix. Aquesta vegada, coneixerem cinc fades adolescents de carn i os que comparteixen habitació a l'escola de màgia denominada Alfea. Juntes, les cinc noies, van aprenent a controlar els seus poders i a lluitar contra els "cremats" (uns monstres que amenacen el món màgic), al mateix temps, a lidiar amb els típics problemes de qualsevol adolescent: l'amor, les baralles amb els pares, els exàmens... Bloom, és la protagonista indiscutible d'aquesta sèrie i, aquest cop, la seva trama és especialment complicada perquè ha sigut criada en el món dels humans i el seu procés d'aprenentatge ha de partir de zero.

El millor: els guionistes han sabut conservar l'essència de la sèrie infantil i a la vegada adaptar-la a les expectatives del públic que ha crescut veient-la.

El pitjor: hem trobat a faltar la Flora, la fada favorita de molts dels fans, encara que la seva cosina Terra no el té res a envejar. A més, hi ha hagut certa polèmica acusant la sèrie de fer whitewhasing, en substituir Musa, la fada amb trets asiàtics, per una noia caucàsica.  


El precoç: Toy Boy (2019, 1 temporada a Netflix i a Atresplayer Premium)
Toy Boy és una sèrie de televisió espanyola produïda per Atresmedia que va ser emesa a Antena 3, i abans d’això, es va estrenar a Atresplayer Premium, el setembre de 2019. La sèrie és un drama de misteri on cinc strippers són immersos en diversos assassinats, tots ells interpretats per Jesús Mosquera, José de la Torre, Carlo Costanzia, Raudel Raúl Martiato i Carlos Scholz. També apareix María Pedraza (actriu a Élite i La Casa de Papel), com l’advocada de Mosquera, i Cristina Castaño (actriu a La que se avecina), com l’amant de Mosquera. Tot i que la sèrie no va obtenir un bon resultat d’audiència a Antena 3, i va rebre diverses crítiques, a Netflix va arribar al Top 10 poques setmanes després de la seva estrena. 

El millor: Gràcies al seu èxit internacional a Netflix, Atresmedia va anunciar que es faria una segona part, i que s’estrenarà primer a AtresPlayer Premium.

El pitjor: Les escenes eròtiques que prometia la sèrie deixen molt a desitjar, cosa que ja va passar amb altres produccions, com Fifty Shades of Grey. 


La pedant: Spinning Out (2020, 1 temporada a Netflix)
Un drama de Netflix en tota regla. Competicions de patinatge, molta pressió per guanyar i l'afegitó de patir una malaltia mental no posa les coses fàcils als seus protagonistes, Kaya Scodelario i January Jones. La parella de patinadors s'ajunten per poder arribar als Jocs Olímpics i lluiten fins al final per intentar aconseguir-ho. El fet que Scodelario (Kat a la sèrie), hagi de passar per un període llarg de recuperació després d'haver patit una terrible caiguda a la pista de patinatge, posa les coses més difícils.

El millor: La manera com es tracta el trastorn de bipolaritat que pateix la protagonista, a la vegada que mostra les dificultats que comporta pel dia a dia de la gent que el pateix.

El pitjor: La sèrie, a part de centrar-se en les dificultats de la protagonista per aconseguir el seu objectiu, vol abraçar molts altres temes, familiars, de parella, d'amistat... i fa que algun quedi relegat en segon pla o es resolgui molt ràpidament.


El detectiu: Bajo sospecha (2015-2016, 2 temporades a Atresplayer)
El dia de la seva primera comunió, Alicia Vega, una nena de 10 anys, desapareix sense deixar rastre. Després de dues setmanes de cerca i investigació, la Laura (Blanca Romero) i el Víctor (Yon González), els policies encarregats del cas, només tenen clara una cosa: el culpable és un dels invitats a la cerimònia i, en definitiva, una persona de la família o de l'entorn més proper de la nena. Els agents es fan passar per un matrimoni noucasat que acaba d'arribar al poble, Cienfuegos, i s'infiltren en l'entorn de la família Vega i la resta de sospitosos. Mentre ells dos resten en l'ombra, el comissari Casas (Lluís Homar) és l'única persona que coneix la seva verdadera identitat. 

El millor: la sèrie aconsegueix enganxar-te i fa que tothom sembli sospitós. 

El pitjor: és una mica muntanya russa, en el sentit que hi ha capítols que es passen volant i altres que costa prestar-hi atenció. 


La mamarratxa: Élite (2018-2020, 3 temporades a Netflix)
Misteri, adolescents pijos, famílies amb molts diners i un institut on hi ha hagut un crim. Élite explica com és la vida de l'elit de Madrid, els fills van a l'institut privat Las Encinas, assisteixen a actes benèfics, i competeixen per tenir les millors notes, a la vegada que menyspreen els estudiants becats de Las Encinas. Un grup d'adolescents amb terribles secrets es veuen immersos en l'assassinat d'una de les companyes. Falta descobrir qui ha estat, de tots ells, el culpable. El repartiment consta de María Pedraza, Itzan Escamilla, Miguel Bernadeau, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Arón Piper, Ester Expósito i Danna Paola, entre d'altres. Després de la sèrie, tots ells han aconseguit una fama increïble.

El millor: De l'estil 13 Reasons Why (mantenint les distàncies), Élite és un drama adolescent que et manté enganxat fins a l'últim moment.

El pitjor: Es nota que la sèrie està composta per actors novells, i que aquests són els seus primers papers. Les interpretacions deixen una mica a desitjar.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —