[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per EFE
Publicat el 10 de gener 2021

L'alcaldia d'Amsterdam, amb el suport de la Policia i la Fiscalia del districte, han comunicat la voluntat de prohibir als turistes estrangers l'accés als coffeeshops, locals de venda i consum de marihuana, a causa de l'augment de demanda de drogues toves provocat pel “turisme del cànnabis”.

En una carta, l'alcaldessa Femke Halsema diu que s'hauria de prohibir l'entrada als coffeeshops a tots aquells que no siguin residents dels Països Baixos, perquè l'augment del que ja es titlla com “els turistes del cànnabis” ha contribuït de manera significativa a la gran demanda de drogues toves a la capital neerlandesa.

“Hem vist molts grups de joves que només venen a Amsterdam per anar als coffeeshops, ha recordat l'alcaldessa d'una capital que ha vist el número d'aquestes cafeteries reduir-se de 283 a 166 en les dues últimes dècades, mentre es dispara la demanda.

Gairebé un terç de les cafeteries que acull els Països Baixos es troben a Amsterdam, la qual cosa, segons Halsema, suposa un “important incentiu pels turistes estrangers”, que solen “causar molèsties als residents” després de consumir drogues en una ciutat que lluita contra la fama de ser un lloc de “festes i alcohol”.

L'alcaldessa té clar l'objectiu d'aquesta mesura: “Ens agradaria que vinguessin turistes interessats en la riquesa i la bellesa de les institucions culturals. I no els turistes que només venen aquí a caminar embriacs i drogats pels carrers”, ha sentenciat, en declaracions a la televisió holandesa ENS.

Atractiu turístic

Segons una recerca duta a terme pel municipi, un gran nombre de turistes estrangers ja no voldrien venir a Amsterdam si se'ls prohibeix l'entrada als coffeeshops, la qual cosa suposaria que, el 2025, la capital neerlandesa només necessitaria 73 locals de venda i consum de marihuana per atendre la demanda local.

L'alcaldessa encara ha de parlar dels seus plans amb els propietaris dels coffeeshops i el consell municipal, i encarregarà una recerca per determinar fins a quin punt la venda il·legal de cànnabis pot traslladar-se als carrers de la ciutat si aquests locals ja no són accessibles pels estrangers. Halsema espera poder implementar aquesta prohibició d'aquí un any.

Canvi de política

Aquests plans són un canvi important de política en la capital neerlandesa, que fins ara s'havia negat a seguir el criteri de resident que sí que apliquen altres municipis dels Països Baixos, en què s'admeten únicament els ciutadans neerlandesos, la qual cosa la capital justificava als seus temors el fet que aquesta estratègia augmenti el tràfic il·legal de drogues als carrers.

L'ajuntament d'Amsterdam també investiga la possibilitat de traslladar el Barri Vermell a una espècie de “centre eròtic” en un altre lloc de la capital, allunyant la prostitució del centre turístic. Es tractaria d'una aposta per atreure “un turista diferent” a la ciutat, per fer-la més atractiva també pels mateixos residents, que en els últims anys s'han traslladat a la perifèria per fugir del turisme massiu.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —