El president del govern ha rebutjat la proposta de Junts per la taula de diàleg, que ha causat tensions durant el consell executiu
Publicat el 14 de setembre 2021

El president del govern, Pere Aragonès, ha apartat els membres proposats per Junts de Catalunya per a la taula de diàleg amb el govern espanyol que se celebrarà demà a Barcelona. Aragonès ha comparegut al Palau de la Generalitat després de la crisi de govern desencadenada pel desacord sobre la composició de la delegació catalana a la taula de diàleg.

A primera hora del matí, Junts per Catalunya havia fet pública la seva proposta, que incloïa el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, el seu vicepresident, Jordi Turull, i la portaveu del grup al Congrés, Míriam Nogueras. El president Aragonès ha rebutjat aquests noms, al·legant que es tractava d’una negociació “entre governs, no entre partits”. D’aquestes quatre persones, només Puigneró forma part del govern.

"A la taula hi ha de participar el Govern perquè això ens dóna més legitimitat", ha justificat, afegint que aquesta "és la forma de representar el país sencer". Aragonès ha remarcat que es tracta d'una "oportunitat que no es pot desaprofitar".

"Si Junts no incorpora membres del govern, la taula de diàleg es reunirà amb la representació del govern aprovada avui", ha afegit. 

Així doncs, la composició anunciada per Aragonès es limita als tres membres d'ERC que ja estaven confirmats: el president, Pere Aragonès, el conseller d'empresa i treball, Roger Torrent i la titular de Presidència, Laura Vilagrà.

Aragonès ha criticat que la proposta de Junts s'hagués fet pública abans de ser consensuada pel govern. De fet, el rebuig del president als noms de Junts ha causat tensions durant el consell executiu, que estava reunit quan Junts ho ha comunicat. S’ha anul·lat la roda de premsa de la portaveu del govern, Patrícia Plaja, que ha estat substituïda per la declaració del president a la Galeria Gòtica del Palau.

Desacord

El Secretari General de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, ha publicat en un tuit un fragment de l'acord de govern que estipula que "la delegació serà escollida per consens". Així, Sànchez ha mostrat rebuig a la decisió del president Aragonès.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —