-
Per ACN
Publicat el 27 de setembre 2023

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha instat Junts a "compartir espai i banda a la taula de negociació" amb l'Estat, i que "el 'qui' no sigui el problema". Durant la segona sessió del debat de política general, aquest dimecres al Parlament, Aragonès ha reiterat que "les taules són eines", i que si ERC i Junts coincideixen en el 'qui' i el 'com', cal "aprofitar l'oportunitat" per avançar en l'amnistia i l'autodeterminació.

En el torn de rèplica al president del grup de Junts, Albert Batet, el cap del Govern ha insistit: "No ens encallem, el 'qui' ha de ser Catalunya, i no jo o qualsevol altre dirigent". Així mateix, Aragonès ha proposat a Batet "dibuixar una nova etapa" per aprofitar la "força" independentista a Madrid.

Aragonès ha reiterat a Batet que coincideixen en el 'què' i en el 'com'. I que, per tant, el 'qui' no pot ser un problema: "Hauríem d'aprofitar l'oportunitat. Faré el que estigui a les meves mans", ha subratllat el cap del Govern. El president ha afegit que la taula de diàleg amb l'Estat és "un instrument", però ha insistit que cal "dibuixar una nova etapa" per "compartir espai i banda" en la negociació. "Podríem mirar al passat, però deixem ja de fer-ho", ha reclamat.

Així mateix, Aragonès ha constatat que tots els presidents de la Generalitat han comptat amb el suport d'ERC "sempre" que han anat a negociar a Madrid. En aquesta línia, ha instat Junts a aprofitar "al màxim" la força dels diputats i diputades independentistes al Congrés amb tota la seva "ambició, unitat, generositat", i "replantejant els instruments", en referència a la taula de diàleg. "Al final les taules són eines, però si coincidim en el 'què' i el 'com', hem d'aprofitar l'oportunitat", ha tornat a remarcar.

D'altra banda, Aragonès també s'ha dirigit a Batet per parlar de la relació de Junts amb els i les periodistes: "Jo no sé quin és el model amb els mitjans de comunicació. El nostre és el del respecte als periodistes, a tots els periodistes. També als productors de programes de la televisió pública del país per part de tots els nostres diputats i consellers i conselleres. I crec que hem passat episodis al Parlament que a tots ens han produït una sensació que no volem reproduir".

 

Text per Bernat Vilaró

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —