Argimon
Per Redacció
Publicat el 11 d’octubre 2020

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat en una entrevista al Via Lliure de RAC1 que dimarts demanarà oficialment a les universitats catalanes que retornin a la màxima virtualitat possible en totes les seves activitats. Argimon ha explicat que s’ha detectat un augment important de contagis en l’àmbit universitari, especialment en dues residències de les quals no ha dit el nom però que segons la informació de la qual disposa el govern pateixen dos brots importants, “però controlats”.

Podeu escoltar aquí l'entrevista:

 

Argimon ha explicat que aquest dimarts es reunirà amb el secretari d’Universitats per comunicar-li aquestes noves mesures i ha afirmat que, de moment, tindran una durada de quinze dies.

 

De la mateixa manera ha dit que es demanarà a totes les empreses que facin el màxim de teletreball possible. En el nou paquet de mesures també es reduirà la mobilitat, tot i que no ha especificat de quina manera. “El que no podem fer és no fer res”, ha dit, i s’ha mostrat molt preocupat per la situació d’expansió del virus a tot Catalunya, especialment a Barcelona. “Comencem a tenir una alta ocupació dels llits d’UCI”, ha dit, per exemplificar que la situació es complica setmana rere setmana.

De moment les universitats encara no s'han pronunciat, tot i que la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra han publicat a Twitter els següents apunts, en què diuen que esperen indicacions oficials.

 


​​​​​​​"Si no es prenen mesures, en dues o tres setmanes podríem arribar a la situació de Madrid"
També ha dit que si no s'apliquessin noves mesures Catalunya podria arribar a la situació en la qual es troba Madrid (que és, de moment, força més greu), en tan sol dues o tres setmanes. Això sí, ha dit que si s'apliquen les noves mesures Catalunya no arribar a les xifres de contagi que ara hi ha a Madrid.

Les xifres continuen indicant que la situació empitjora dia rere dia
​​​​​​​Alhora, amb dades conegudes aquest diumenge al matí, el risc de rebrot per Covid-19 a Catalunya continua pujant progressivament i ja arriba als 289,56, amb un creixement de 14,6 punts en 24 hores (ahir era de 274,89), segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, també s'incrementa lleugerament i passa d'1,29 a 1,30. En paral·lel, en les últimes 24 hores s'han declarat 2.300 nous casos confirmats per prova PCR, arribant als 158.078 des de l'inici de la pandèmia. També s'ha informat de 13 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.483. Actualment hi ha 873 persones ingressades per coronavirus als hospitals (+34), 151 de les quals estan a l'UCI (sis menys que ahir).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —