Argimon obre la porta a ampliar el passaport Covid per evitar noves restriccions
Per ACN i Redacció
Publicat el 16 de novembre 2021

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assegurar ahir dilluns que es prioritzaria l'ús del passaport Covid abans d'aplicar noves restriccions per fer front als contagis. Després de presentar a l'Assemblea Nacional francesa la guia clínica per tractar la Covid persistent, Argimon va dir que confiava que no s'haguessin d'imposar noves restriccions ni pel que fa a aforaments ni horaris, per frenar els contagis, i que abans d'implantar restriccions o mesures restrictives es pensaria en l'extensió del certificat digital.

Sobre el passaport covid, Argimon va afirmar que esperava tenir "molt aviat" el posicionament del Comitè Científic Assessor. Després de l'opinió d'aquest comitè, la mesura s'haurà de debatre en la comissió delegada. A més a més, el conseller també va assegurar que els contagis a Catalunya continuarien creixent "com a mínim dues o tres setmanes", però va precisar que cal veure "amb quina intensitat" i impacte en el sistema sanitari.

Davant les restriccions que estan tornant a imposar alguns països europeus per frenar els contagis, el conseller de Salut va dir que la situació a Catalunya és "diferent". Tot i això, va advertir que Catalunya no era "cap illa" i va dir: "si Europa està malament, nosaltres acabarem tenint dificultats".


El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la seva intervenció a l'Assemblea Nacional Francesa Font: Salut.cat

Armigon va explicar a l'Assemblea Nacional francesa l'experiència catalana sobre un "problema que afectarà tots els sistemes sanitaris" i, a més, va presentar  la guia clínica per tractar els afectats de la Covid persistent i la seva lluita contra aquesta malaltia. 

El conseller va indicar que la guia es trobava ara en fase d'implantació, però que es necessitava "temps i esforç". "És una malaltia que és nova i que no coneixem, queda molt camí per recórrer", va subratllar. 

Al seu torn, el diputat francès Michel Zumkeller va dir que s'havia convidat Argimon a explicar la guia a l'Assemblea Nacional francesa perquè era "important" presentar "l'exemple català". Zumkeller és un dels diputats impulsors d'un projecte de llei per reconèixer la Covid persistent com a malaltia a França. "Hi ha malalts que estan patint perquè tenen la sensació que la malaltia no s'està reconeixent", va dir Zumkeller.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —