Francina Armengol, la nova presidenta del Congrés dels Diputats, Durant el seu discurs a la sessió constitutiva de les Colts Generals
Francina Armengol, la nova presidenta del Congrés dels Diputats, Durant el seu discurs a la sessió constitutiva de les Colts Generals
Per ACN
Publicat el 20 d’agost 2023

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha parlat aquest diumenge sobre la investidura, recordant que els ciutadans “van decidir lliurement amb el seu vot recolzar les diverses forces polítiques, sabent perfectament els escenaris on érem i les possibles aliances després de les eleccions del 23 de juliol”. Ho ha dit en una entrevista a ‘elDiario.es’, on també ha insistit que s’ha de respectar “la voluntat popular”, encara que no hi hagi cap majoria absoluta. “És el marge que tenim, hi ha d’haver diàleg, pactes i consensos, i això és el que estan treballant les diferents forces polítiques”, ha afegit.

També ha admès que Espanya ha viscut “històricament, en el present i en el passat més recent”, conflictes territorials, que s’haurien de resoldre “des de la capacitat de diàleg. “Respectar, intentar entendre les diferents posicions i buscar un espai comú”, ha dit, “això és la política per a mi: defensar l’interès general i buscar les solucions i els acords”.

Finalment, pel que fa a l'ús de les llengües al Congrés, Armengol ha assenyalat que caldrà repassar la normativa, però ha afegit que no hi ha cap espai en el reglament que digui que “s’hagi de parlar sol i exclusivament en castellà”. “Tot això és el que hem de treballar, veure i acordar amb els grups polítics”, ha conclòs.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —