Arriba a les llibreries el primer dels tres últims títols de Camilleri
Publicat el 04 de novembre 2021

Edicions 62 publicarà, entre aquest any i el 2022, els tres últims títols de la popular sèrie negra del comissari sicilià Salvo Montalbano, escrita per l’autor italià Andrea Camilleri, que va morir l’any 2019. Aquest dijous 4 de novembre arriba a les llibreries el primer d’ells, El mètode Catalanotti, i l’any vinent es publicaran els altres dos títols que el segueixen. Tots ells han estat traduïts al català per Pau Vidal, tal com ha estat habitual a la resta de la sèrie. 

Vidal ha explicat al Diari de Barcelona que després de traduir una quarantena de títols de Camilleri durant quinze anys, acabar aquesta sèrie de novel·les és, en certa manera, gairebé com si se li “morís el pare”. Per això, quan li preguntem sobre el tancament d’aquesta etapa, Vidal assenyala que li agradaria “que no ho fos, cap tancament” i apunta que “encara queden títols seus per publicar”. 

Segons l’editorial, en el primer dels últims tres llibres Camilleri fa un “apassionat i merescut homenatge” a “una de les grans passions de la seva vida: el teatre”, en un “misteri apassionant amb regust teatral”. 

“Aquest és un senyor molt especial”, assegura en Pau Vidal, “com a autor de novel·la negra, fa una cosa que no fa cap altre autor pràcticament del món, que és que converteix el llenguatge en un personatge més”. El traductor de Camilleri ens explica que ell té “aquesta mateixa malaltia, la d’estar sempre pendent de les paraules”, i per això se sent “molt identificat amb ell” i “és pràcticament com si fos un germà”. D’aquesta manera, afegeix, amb Camilleri té una afinitat que no té amb cap altre autor. I respecte a la idea de deixar de traduir a Camilleri, diu: “és com si em morís una miqueta jo”.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —