-
Per Joana Cabratosa Pons i Helena Garza
Publicat el 26 de març 2022

El vandalisme urbà, que suposa una branca dins l’art del grafiti, sempre ha estat envoltat d'un gran debat social: permanentment es discuteix si és art i expressió popular o si suposa una degradació de la via pública. Aquest fotoreportatge explora el dia a dia d'alguns d’aquests artistes del metro, especialment el d’en Riek, nom fals per protegir el seu anonimat. 

El recull d’imatges és el seguiment d’un dia sencer d'un grup d'amics en una jornada en què passen a l’acció i pinten, però també acompanyant-los les hores abans per veure a què dediquen el temps lliure i la resta de seva vida. 

Cada dia moltíssimes persones agafem el metro amb la inèrcia de la rutina. El transport públic ens porta d’un lloc a l’altre, gairebé sempre en mode pilot automàtic, i gairebé mai no ens plantegem qui hi ha darrere de les pintades que veiem o, inclús, que en aquest mateix escenari on tots viatgem mig adormits, unes hores abans, la situació era molt diferent amb incursions, tensió i, fins i tot, persecucions. 

En aquest fotoreportatge l’Helena, fotògrafa però també pintora de murals i grafitis, ha pogut acompanyar la crew dels Lobos.

L'art sota terra
El dia a dia dels grafiters que dediquen la vida a pintar el metro 
Enter
keywords
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —