Mural Sants Roc Blackblock
Per ACN
Publicat el 14 de maig 2022

L’artista i muralista Roc Blackblock ha realitzat un gran mural d’art urbà al barri de Sants de Barcelona per homenatjar el passat agrícola de la zona. ‘Sants, la pagesia a les arrels’ és el títol de l’obra que ja es pot veure a la paret mitgera d’un edifici de la Riera Tena de la capital catalana. El treball reprodueix una foto familiar dels anys quaranta i té una extensió de 250 metres quadrats. Segons ha explicat el propi autor a través de les xarxes socials, es tracta d’un regal sorpresa que li han preparat els familiars d’una de les nenes que apareix a la foto que celebra 86 anys. La iniciativa forma part del projecte ‘Murs de bitàcola’ que pretén explicar amb murals els episodis de la memòria popular i comunitària dels territoris.

Blackblock va rebre l’encàrrec per realitzar el mural de la família propietària de l’edifici ara fa un any. Es tracta d’una família que sempre ha viscut al barri de Sants i que hi havia tingut una masia. “Volíem homenatjar la família però fent referència al passat pagès del barri”, ha explicat l'artista a l’ACN.

“Quan vaig rebre la proposta em va encaixar molt bé amb les històries que vull explicar amb els murals”, ha concretat Blackblock. El gran treball s’ha pintat primer amb una base de pintura plàstica d’un color i després pintant el disseny quadrat per quadrat. L’obra l’ha feta Roc Blackblock acompanyat per un assistent al llarg de 9 dies.

L’artista ha celebrat que el projecte hagi implicat a bona part del barri. Està previst que en un futur s’afegeixi un codi QR que aporti informació sobre la fotografia i els orígens pagesos de Sants.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —