Pla general de la directora de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, Irene Prades, llegint i revisant llibres a la sala de lectura.
Per ACN
Publicat el 22 d’abril 2021

Assajos sobre l'efecte de les xarxes socials, el racisme o l'educació inclusiva en el món del cinema són les propostes dels bibliotecaris de Catalunya per Sant Jordi. L'infinit dins d'un jonc (Columna), d'Irene Vallejo, Com ser antiracista (Raig Verd) d'Ibram X. Kendi, La Nostra atenció ha estat raptada (Tigre de Paper) de l'activista Na Pai o El més vell dels catalanistes, Antoni Añón (Onada Edicions), d'Emigdi Subirats i Sebastià, són algunes de les apostes que han traslladat a l'ACN per a la diada. Paisatge i aigua (MMV Edicions) d'Anna Bahí, sobre l'art i l'Estany de Banyoles, és l'aposta de proximitat.

Des de la Biblioteca de Mollerussa, proposen el volum distingit amb el Premi Nacional d'Assaig del ministeri L'infinit dins d'un jonc, d'Irene Vallejo. Des de la Benguerel de Barcelona, el bibliotecari de l'àrea de cinema, Joan Puchades, aposta aquest Sant Jordi per l'assaig Películas para la diversidad (Ediciones Cátedra) d'Íñigo Marzábal, on es recullen vint títols entre pel·lícules i sèries. "El llibre és un manual per a pares, mares, professors i professores que vulguin promoure una educació inclusiva a través d'una arma tan poderosa com és el cinema", precisa.

Com ser antiracista (Raig Verd) d'Ibram X. Kendi és la tria que arriba des de la Biblioteca de Tordera. Teresa Tort, directora de la biblioteca del Casino de Manresa, recomana La Nostra atenció ha estat raptada (Tigre de Paper) de l'activista Na Pai. "No només analitza com afecten les xarxes socials les nostres vides, sinó que va més enllà i ens dona eines per construir espais virtuals més saludables", justifica.

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, a través de la seva directora, proposa el volum El més vell dels catalanistes, Antoni Añón, mentre que la recerca de l'art pictòric a l'Estany de Banyoles Paisatge i aigua d'Anna Bahí és la tria de la biblioteca del municipi.

Text per: A. Berga, J. Pujolar, J. Marsal, G. Aleman, A. Freixas, P. Francesch i V. Gumà

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —