Imatge virtual de l'Espai Barça | Departament de Territori i Sostenibilitat
Per EFE
Publicat el 24 d’octubre 2021

L'Assemblea General de Socis Compromissaris ha aprovat, per 405 vots a favor, 21 en contra i 6 en blanc que la junta directiva de Joan Laporta demani un crèdit de 1.500 milions d'euros per finançar l'Espai Barça, encara que el mateix president ha anunciat que aquesta decisió haurà de ser ratificada en un referèndum en el que participaran tots els socis del club.

Així, el 'sí' ha superat amb escreix en la votació les dues terceres parts (294 vots a favor) que marquen els Estatuts perquè s'aprovi una decisió d'aquesta naturalesa, ja que en aquest moment hi havia 455 socis compromissaris a la carpa situada davant del Palau Blaugrana. El club també ha fet oficial el resultat de la votació per xarxes.

"Ho portem a l'Assemblea perquè és preceptiu estatutàriament, però si vostès decideixen votar que sí a aquest punt de l'ordre del dia sobre l'Espai Barça haurà de ser ratificat en referèndum per tots els socis", ha explicat Laporta abans de la votació en l'inici de la represa de l'Assemblea ajornada diumenge passat.

Condicions del crèdit

El crèdit hauria de retornar-se en 30 anys, amb 5 de carència fins que estiguin finalitzades les obres, i es pagaria amb part dels propis ingressos addicionals que generaria l'Espai Barça. Les obres del Camp Nou començarien l'estiu del 2022 i acabarien a finals de 2025, dos anys abans que acabés el nou Palau Blaugrana.

Els 1.500 milions està previst que es destinin als següents conceptes: 900 milions pel Camp Nou, 420 per al nou Palau Blaugrana, 100 per a la urbanització i el Campus Barça, 60 per a la modificació del Pla General Metropolità i 20 per l'Estadi Johan Cruyff.

Respecte a quin seria el fons inversor que posaria els 1.500 milions d'euros, Laporta ha admès que es va parlar de Goldman Sachs, "perquè va fer una proposta", però també ha desvetllat que estan "parlant amb uns altres".

A més, ha obert la possibilitat que els socis puguin tenir un paper important: "Ha sorgit d'aquí, de l'assemblea, que alguns socis volen participar en el grup d'inversors. Establirem la possibilitat que els socis que vulguin i tinguin les possibilitats econòmiques participin en el finançament. Quin avantatge té el que posa diners? Un interès"

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —