Captura de pantalla de la senyal institucional del segon principal acusat al judici del 17-A, Driss Oukabir, durant la declaració a l'Audiència Nacional
Per ACN
Publicat el 27 de maig 2021

L'Audiència Nacional ha condemnat a 53 anys i mig de presó a Mohamed Houli Chemlal i a 46 i mig a Driss Oukabir pels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. També ha condemnat Said ben Iazza a 8 anys de presó per col·laboració amb organització terrorista.

La fiscalia demanava 36 anys de presó per a Oukabir, mentre que Generalitat i Ajuntament de Barcelona demanaven entre 44 i 90 anys. Per a Houli Chemlal demanaven 41 anys de presó la fiscalia i entre 44 i 95 anys les dues institucions catalanes. Per a Ben Iazza demanaven 8 anys de presó per col·laboració amb banda terrorista.

En la seva sentència, els magistrats de la secció tercera condemnen Houli Chemlal i Oukabir per pertinença a organització terrorista; tinença, dipòsit i fabricació de substància o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista, i estralls en temptativa de caràcter terrorista en concurs amb 29 delictes de lesions per imprudència greu. A més, la resolució, de 1.018 pàgines, els imposa la inhabilitació absoluta i especial, així com la prohibició d'acostar-se a Alcanar durant 10 anys un cop complertes les penes privatives de llibertat.

La sala indica que el compliment efectiu de les penes per a aquests dos acusats no excedirà de 20 anys. L'Audiència condemna el tercer dels acusats, Said Ben Iazza, a 8 anys de presó pel delicte de col·laboració amb organització terrorista i li imposa, a més, la inhabilitació absoluta i especial, així com la prohibició d'acostar-se a Alcanar durant cinc anys des que compleixi la pena de presó.

En la sentència, la sala penal acorda absoldre Mohamed Houli i Driss Oukabir de 14 delictes d'homicidi en temptativa de caràcter terrorista, així com de 34 delictes de lesions de caràcter terrorista i de 5 de lesions per imprudència pels quals també havien estat acusats. El tribunal absol igualment Said Ben Iazza dels delictes de pertinença a organització terrorista; de tinença, dipòsit i fabricació d'explosius de caràcter terrorista i de conspiració per cometre estralls terroristes pels que també havia estat acusat en el judici celebrat a l'Audiència Nacional entre novembre i febrer. La sentència es pot recórrer davant la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional.

Text per: Pol Solà

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —