Manifestació Lleida Pablo Hasel
Publicat el 21 d’octubre 2021

L’Audiència Nacional ha emès un informe comunicant la seva oposició a la concessió de l’indult al raper lleidatà Pablo Hasel, que està complint diverses penes de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona. Segons ha informat l'ACN, el tribunal es basa en què el raper mostra una “actitud antisocial” pel fet de reunir diverses condemnes i per “la seva pròpia manera d’afrontar el tractament penitenciari que revela el seu informe de conducta” a la presó. La decisió final, però, la prendrà el govern espanyol. 

L’advocada de Hasel, Alejandra Matamoros, explica al Diari de Barcelona que la resposta de l’Audiència Nacional és una decisió que no els ha sorprès i que ja esperaven. Això “demostra que l’Audiència Nacional és un tribunal polític”, diu Matamoros, “encara que pretengui revestir la resolució amb suposats raonaments jurídics”. Segons l’advocada del raper, “un tribunal que suposadament vol fer veure que és imparcial i que només es regeix per la llei, no pot entrar en valoracions tan subjectives”. 

Matamoros respon l’al·legació del tribunal sobre la conducta de l’acusat amb disconformitat i replica que “una persona que ha dedicat gran part de la seva vida a lluitar pels drets que se’ns neguen als sectors populars no mostra una actitud antisocial, el que té és una actitud contestatària i que es rebel·la en contra del règim”. L’advocada afirma que aquesta actitud “per descomptat que la té”, que “la seguirà tenint” i estan “orgullosos” que la tingui. Pel que fa a Hasel, Matamoros explica que està “bé d'ànims, com sempre, escrivint i estudiant molt” perquè “no tenien esperançes”. 

Els motius de la fiscalia

La fiscalia explica que els motius de justícia, equitat o utilitat pública no justifiquen l'indult. El tribunal recorda l’excepcionalitat de l’indult, sobretot pel que fa a delinqüents reincidents. Hasel va ser condemnat pel Suprem el 2014 per apologia del terrorisme, el 2016 per violació de local i el 2017 per resistència o desobediència a l’autoritat. 

Però com que va ser l’Acadèmia Catalana de la Música la que va demanar l’indult, l’Audiència va donar l’opció a Hasel de pronunciar-s’hi. Alejandra Matamoros explica que “la posició d’en Pablo davant l’indult és una posició política, al final això és un judici polític i les posicions s’han de defensar políticament”, i no està disposat a acceptar les propostes de l’Audiència. “Sabíem a què ens enfrontàvem quan vam iniciar la lluita contra l’Estat, especialment en Pablo, i són unes conseqüències que estàvem disposats a assumir”, conclou l’advocada. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —