Cdr
Per ACN
Publicat el 14 de setembre 2021

El magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat per pertinença a organització terrorista als 13 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats amb la denominada 'Operació Judes', practicada el setembre de. 2019, i a nou d'ells, a més, per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista. En el seu acte de processament, el magistrat considera que aquest grup formava dins dels CDR l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats formada per grup reduït d'individus de diferents CDR, que "evidencien una gran radicalitat" i pretenia assaltar el Parlament.

La creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a "la causa", havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles.

Els investigats, tots ells, diu l'instructor, comparteixen principis ideològics favorables a la independència de Catalunya i l'activisme radical per aconseguir-la; el seu objectiu final com a organització, era aconseguir la independència de Catalunya, emprant per a això la violència en la seva màxima expressió, forçant amb això, de manera coercitiva, a les institucions a concedir per la via dels fets la separació de Catalunya de la resta d'Espanya.

Reacció d'Alerta Solidària

El col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària ha rebutjat el processament amb un piulet a la xarxa.

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —