La ballarina argentina arriba per primer cop a Barcelona amb tres peces que tracten sobre la "innocència" i "l'error"
Per ACN
Publicat el 07 d’abril 2021

La coreògrafa i ballarina argentina Ayelen Parolin arriba aquesta cap de setmana al Mercat de les Flors, on mostrarà tres peces que tracten sobre la "innocència" i l'"error". La proposta comprèn un programa doble Wherever the Music Takes You II + With i Weg, una peça de grup amb nou ballarins. De fet, el duet With, interpretat per Alessandro Bernarderschi i Éric Domeneghetty, és una peça inèdita i s'estrena amb públic a la capital catalana. La coreògrafa ha avançat que la peça incorpora una mirada de "l'absurd" i, en aquest sentit, està molt influenciada pel context polític. Amb tot, Parolin és el primer cop que mostrarà els seus treballs a Barcelona.

La proposta que arriba al Mercat de les Flors comença pel programa doble Wherever the Music Takes You II + With. La primera és una peça interpretada per la mateixa Parolin acompanyada per la pianista Lea Petra on es fa una burla de l'època actual. La directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, ha explicat que originalment la peça era més llarga, però arran d'una lesió de la ballarina se n'ha fet una versió més curta. És per aquest motiu que es complementa amb With, un duet acabat de crear que tan sols s'ha estrenat a Brussel·les per a professionals, ja que les restriccions no permeten obrir els teatres al públic.

Parolin ha qualificat d'"especial" i "inèdit" el procés de creació del duet en plena pandèmia. "Abans l'objectiu era el que serà la peça i aquest cop l'objectiu era que cada dia prengués sentit", ha dit. Així, la coreògrafa ha assegurat que el context polític l'ha influït molt en la creació del muntatge, sobretot pel que fa a la mirada de "l'absurd". "Tenia ganes d'alimentar-me de la nostra realitat per crear una peça on no hagués de justificar-me sobre les decisions, perquè totes són absurdes", ha assegurat.

Pel que fa a la posada en escena del duet, ha assegurat que s'assembla a un film de Robert De Niro i per ella té a veure amb "voler jugar amb el procés creatiu com a part de la peça final". Així, ha reconegut que li agrada molt veure com els ballarins marquen les peces i les assagen. "Hi ha quelcom d'aquest esperit d'assaig a la peça", ha dit.

A banda del programa doble, també es podrà veure Weg, una peça pensada per nou ballarins, però que arriba a Barcelona amb vuit perquè un d'ells té coronavirus. En aquest sentit, la coreògrafa ha explicat que la peça està una mica modificada per tal d'adaptar-la a una persona menys i ha avançat que és un muntatge "amb molts camins" que es visualitza com un "caos organitzat". Novament 'Weg' està acompanyada per Lea Petra al piano. "Cada persona veurà una peça diferent i probablement si es veu diverses vegades s'hi veuran coses diferents", ha definit sobre 'Weg'. En relació amb el nom de la peça, Parolin ha explicat que té un "doble sentit" perquè 'weg' en neerlandès vol dir 'camí' i també s'equipara a l'expressió argentina 'andate'. Amb tot, ha assegurat que planteja una "peregrinació individual" dels ballarins.

Proposta amb el col·lectiu escènic 'Hotel'

La directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, ha avançat que Ayelen Parolin serà la convidada de la temporada 2021-22 per una col·laboració amb el col·lectiu escènic 'Hotel'. La peça de la coreògrafa argentina s'inclourà dins la col·lecció 'Habitacions'. De fet, Parolin aprofitarà la seva estada a Barcelona per començar a treballar presencialment en aquest projecte

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —