BadBunny
Per EFE i Redacció
Publicat el 15 d’octubre 2020

Bad Bunny ha aprofitat el seu discurs en guanyar el premi a Millor Artista Llatí als Billboard Music Awards per llançar un missatge en castellà contra la violència masclista a la televisió estatunidenca: “Jo no soc un artista de missatge social, aquesta cançó no és de missatge social, però aprendrem que es pot perrejar, ser educat i respectuós a la mateixa vegada. Si ella no vol ballar amb tu, respecta-ho. Ella perreja sola”, ha afirmat el porto-riqueny després d’interpretar el seu èxit: Yo Perreo Sola.


Bad Bunny ha vençut en una categoria en la qual també competien Anuel AA, J. Balvin, Ozuna i Romeo Santos. “Aquest premi el vull dedicar a totes les dones del món sencer, especialment a les dones llatines i de Puerto Rico. Sense vosaltres no existiria ni la música ni el reggaetón, així que prou ja de violència masclista en contra de la dona, eduquem ara al present per a un futur millor”, ha afirmat.

El discurs s’ha emès després de la seva actuació al Dolby Theatre de Hollywood juntament amb Ivy Qeen i Nesi, envoltats de patinadors artístics, però sense públic per la pandèmia del coronavirus.

La televisió com a plataforma

No és la primera vegada que l’artista aprofita una plataforma televisiva per reivindicar aspectes socials. A principis d’aquets any, va mostrar el seu rebuig a la LGTBI-fòbia arran de l’assassinat a Puerto Rico d’una dona transgènere, la Neulisa “Alexa” Luciano Ruiz. Ho va fer amb un missatge reivindicador durant la seva actuació al programa The Tonight Show With Jimmy Fallon. El cantant hi va anar vestit amb una faldilla i una samarreta blanca amb el missatge: “Van matar l'Alexa, no un home amb faldilla”.


En l’apartat musical, aquest ha estat l’any en el qual l’èxit de Bad Bunny ha acabat d’explotar mundialment. Primer, va actuar a la mitja part de la Super Bowl, l’esdeveniment més vist dels Estats Units, juntament amb Shakira i Jennifer López. Després, va llançar el seu disc YHLQMDLG(Yo hago lo que me da la gana), que va debutar en el número u de la majoria de països llatino-americans i en el número dos de les llistes de vendes dels Estats Units i es va convertir en l’àlbum en espanyol que arriba a la posició més alta en tota la història al país nord-americà.

Motivat per excel·lents crítiques, va llançar per internet un recopilatori de cançons descartades, anomenat Las Que No Iban a Salir ultimat durant el confinament, que immediatament es va posicionar a les llistes d’èxits.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —