Bad Gyal
Per ACN
Publicat el 11 de febrer 2024

Bad Gyal ha tornat a casa per la porta gran amb la presentació del seu primer àlbum d’estudi ‘La Joia’ (Universal Music Latino / Interscope) al Palau Sant Jordi en el marc del ‘24 Karats tour’. La cantant Alba Farelo ha fet embogir 16.000 persones amb la seva fusió de gèneres urbans amb música llatina i la combinació de reggaeton, dancehall, afrobeat i House. Dalt de l’escenari, ha repassat temes convertits en grans èxits com ‘Chulo pt.2’, ‘Mi Lova’, ‘Blin blin’, ‘Bota niña’, ‘Zorra’ o ‘Fiebre’, que ha estat l’encarregada de tancar l’actuació. Un dels moments més especials ha estat l’aparició a l’escenari de Morad per cantar ‘Así soy’. "És un dia especial per a mi", ha dit Bad Gyal a l'inici de l'actuació.“Com estem Barcelona?”, ha preguntat Bad Gyal al públic, que ha contestat amb un rugit unànime. “Estic molt feliç d’estar al Sant Jordi per segona vegada. He vist que molta gent ha estat fora moltes hores i estic molt agraïda. És un dia especial per a mi, hi ha la meva família, la meva gent i els meus amics, i vosaltres també ja sou com una família”.

La cantant ha tornat al Palau Sant Jordi un any després d’actuar-hi, 365 dies en els quals Bad Gyal ha segellat el seu èxit rotund amb la publicació d’un àlbum, ‘La Joia’, l’actuació al Sónar de Nit davant centenars de persones, la campanya d’estiu d’Estrella Damm que ha protagonitzat i les seves reproduccions a les plataformes que s’han multiplicat. Des de la publicació l’any 2016 de ‘Slow wine mixtape’, la popularitat de la cantant catalana no ha parat de créixer fins al punt que actualment l’escolten gairebé 14 milions de persones al mes a Spotify i l’any passat va arribar a situar-se dins dels 500 artistes més escoltats a la plataforma.


Si l’any passat Bad Gyal va arrencar el concert al Palau Sant Jordi amb ‘Blin Blin' i 'Slim Thick', en aquesta ocasió ha obert l’espectacle amb ‘La que no se mueva’, ‘Perdió este culo’, un dels temes que s’ha fet més popular de ‘La Joia’, i ‘Kármika’.

Acompanyada per sis ballarins i davant tres pantalles enormes, la cantant ha repassat la seva discografia, en especial els temes de ‘La Joia’, que han sonat tots quinze. El públic ha corejat i ballat cada cançó i ha rebut en èxtasi tots els temes que Bad Gyal ha posat en escena a un ritme frenètic, en la línia del seu estil musical, sense pausa ni concessions.Morad
Un dels moments més especials ha estat quan passats vint minuts de concert ha aparegut a l’escenari el raper Morad per cantar ‘Así soy’ al costat de Bad Gyal. Un tema que els dos van publicar conjuntament i que forma part de ‘La Joia’.

Bis
Bad Gyal ha trepitjat l’accelerador al final del concert per entregar als seus seguidors les cançons més aclamades: ‘Santa Maria’, ‘Tú eres un bombom’, ‘Chulo Pt 2’ i ‘Fiebre’, amb la que ha tancat l’actuació. “Us estimo molt”, ha dit la cantant abans de sortir de l'escenari.

Gira
Després de Barcelona, Bad Gyal passarà per diverses ciutats espanyols amb les entrades esgotades del primer concert que oferirà a Madrid i de l’actuació a València. El tour també tindrà parades per algunes ciutats d’Europa, Llatinoamèrica i acabarà als Estats Units a les ciutats de Nova York, Chicago, San Francisco i Los Ángeles.

‘La Joia’
El nom del disc ‘La Joia’ fa referència a tot l’univers de la joieria i pedres precioses “per la seva estètica, brillantor i connotació d’èxit, però també al procés de creació d’aquestes peces que passa per tallar-les, polir-les i encastar-les en un bon suport per fer de les gemes una cosa especial i exclusiva”.

Farelo va iniciar la creació de ‘La Joia’ l’any 2022, entre Miami, Puerto Rico i Santo Domingo, i va acabar l’àlbum a Barcelona amb els productors Merca Bae, SHB i Fakeguido. Moltes de les cançons de l’àlbum havien estat presentades i publicades per la cantant com ‘Chulo pt.2’, amb Tokischa i Young Miko; ‘Bota Niña’, amb Anitta; ‘Real G’, de Quevedo; ‘Mi Lova’, amb Myke Towers, o ‘Give me’.

‘La Joia’ va debutar amb 3,9 milions d’streams a Spotify en el seu primer dia de publicació i s’ha posicionat aquesta setmana en el tercer lloc dels nous àlbums més escoltats en l'àmbit global a la plataforma.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —