La bandera LGTBI llueix a la Generalitat i a l'Ajuntament malgrat la prohibició
Per ACN
Publicat el 28 de juny 2020
Temps de lectura 3 minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de representants municipals i del col·lectiu LGTBI, ha sortit al balcó per penjar una pancarta amb els colors de l'arc de Sant Martí en motiu del dia de l'Orgull i l'Alliberament LGTBI.

Colau ha estat acompanyada per representants d'entitats han llegit un manifest on han exigit l'aprovació de marcs legals i normatius de garantia dels drets LGTBI. Les dues persones que han participat a l'acte han estat membres de col·lectius que han patit especialment durant la pandèmia: la gent gran i les treballadores sexuals. 

En el seu parlament, l'alcaldessa ha volgut recordar que les persones LGTBI han patit els efectes de la Covid-19 "amb més intensitat".  "Molta gent que ha hagut de tornar a l'armari, o no ha sortit de l'armari per estar confinada a casa", ha lamentat. 

Durant el seu parlament, Colau ha recordat que enguany es celebra el 50 aniversari de l'inici de l'organització del moviment LGTBI a Barcelona. La regidora també s'ha emocionat aplaudint la presència d'Armand de Fluvià. Ell, juntament amb Francesc Francino van començar l'organització que va permetre fer la primera manifestació LGTBI.

Colau ha aprofitat per aplaudir la resposta dels els veïns de Villanueva de Algaidas, a Màlaga, que "van omplir la ciutat de centenars de banderes davant l'acte covard de retirar-les de l'Ajuntament".

També al Palau de la Generalitat 

A l'altra banda de la Plaça Sant Jaume, al balcó del Palau de la Generalitat, també llueix durant el dia de l'Orgull la bandera de l'arc de Sant Martí. Recordem que el Tribunal Suprem ha prohibit l'exhibició de símbols no oficials a l'exterior d'edificis públics amb l'objectiu de preservar la neutralitat institucional. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —