-
Publicat el 25 d’agost 2022

Un dels indicatius que no sol fallar per detectar fenòmens de masses és fixar-se en si l’espectacle serveix com a reclam per altres finalitats. El futbol ha tornat a demostrar tota la seva dimensió com a fenomen social, ja que ha servit d’anècdota per una jornada benèfica alhora que festiva.

Barça i Manchester City jugaven un partit amistós amb la intenció de recaptar els màxims diners possibles per destinar-los a la investigació de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), una malaltia neurodegenerativa que encara no se li ha trobat cura.

L’ambaixador i principal impulsor del partit ha estat Juan Carlos Unzué, que des que li van diagnosticar la malaltia ara fa més de dos anys no ha fet més que reivindicar i visibilitzar la lluita contra la malaltia, sempre amb un somriure. Ho ha fet, per exemple, escrivint el llibre de les seves memòries ‘Una vida plena’ o aquest cop, gràcies a les 91.062 entrades venudes i  a les donacions obertes al número de Bizum 02598, amb una recaptació massiva per a la investigació de la Fundación Luzón

Abans del partit, Unzué ha volgut aprofitar la màxima expectació per fer un curt parlament exigint a la classe política que posi en marxa la llei ELA, la qual reconeix el 33% de grau de discapacitat als pacients de la malaltia des del diagnòstic de la patologia i ofereix unes atencions i ajudes mínimes necessàries per fer front l’ELA dignament.

Havent escoltat un discurs tan potent, els jugadors dels dos equips han sortit endollats a la gespa però, tan bon punt Iñaki Peña ha comès un error clamorós als vint minuts de partit que ha significat el 0-1 de Julián Álvarez, la intensitat d’ambdós equips ha anat baixant gradualment. Això sí, el mateix Peña ha estat l’excepció de la norma refent-se de l’errada amb una actuació estel·lar.


Frenkie de Jong amb la pilota al centre del camp. (FCB)

Entre les vistoses disputes de Bernardo Silva amb De Jong, el partidàs de Sergi Roberto, la majestuositat de Koundé o el joc combinatiu del City, el partit ha anat avançant de forma entretinguda mentre queien gols dels dos bàndols. Pel Barça han marcat Aubameyang, De Jong i Memphis, quan curiosament tots tres estan a la corda fluixa per sortir del club.

Per al City, al gol de Julián s’han sumat els de Palmer i Mahrez, aquest últim després de transformar un penal a les acaballes del partit. Els cityzens han demostrat que, tot i ser un amistós de costellada, han heretat el caràcter ultracompetitiu de Guardiola, ja que han volgut i pogut evitar la derrota amb Haaland i de Bruyne al camp.

Sigui com sigui, el 3-3 definitiu ha deixat a tots dos equips contents amb l’espectacle donat, però qui ha lluït el somriure més sincer ha estat Unzué. El navarrès ha viscut, com a La Marató de TV3, una jornada plena d’emocions i bondat, i ha demostrat que les causes benèfiques sempre tenen cabuda per la societat catalana. En canvi, Unzué ha insistit en roda de premsa en la urgència que la classe política apliqui la llei que ja tenen aprovada, ja que l’ELA “és una malaltia caríssima perquè no hi ha ajudes”. Ara la pilota està a la teulada dels polítics.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —