- vídeos -
Els equips catalans de la Lliga Genuine. A l'esquerra, el FCB Genuine; a la dreta, l'RCDE Specail
Publicat el 04 de febrer 2023

"Això em va omplir molt més que el que feia fins ara", afirma satisfet Emilio Gómez, entrenador de la Fundació Barça "Aprenem tots cada dia. Valors com humilitat, esforç, superació. Penseu que jo sempre poso l’exemple del Victor. Abans de l’equip Special la gent se’l mirava pel carrer perquè era diferent. Ara el miren, li demanen algun autògraf, i se sent orgullós", exclama Xavi Tendero, entrenador del Real Club Deportivo Espanyol Special. Aquest és l'efecte que produeix treballar amb persones amb discapacitat. 

 

Significa molt pels entrenadors i, òbviament, pels jugadors, formar part dels equips del Barça o de l'Espanyol. És una "oportunitat per aquests nois amb discapacitat, perquè puguin sentir-se protagonistes, com els que estan al primer equip masculí o femení", comenta l'entrenador del Barça. Alguns dels jugadors, explica Xavi Tendero, s'han fet de l'Espanyol, en el cas de l'equip perico, un cop han començat a jugar amb l'equip.

Tant els del Barça com els de l'Espanyol estan molt orgullosos de poder estar dins dels clubs on el factor humà és el més important. L'entusiasme i la companyonia són innegables: els equips s'han convertit en una familia. Ara bé, la família a vegades pot aclaparar. És per això que, amb un somriure entremaliat, Tendero confessa al DdB que l'únic grup de WhatsApp que té en silenci és el del RCDE Special.

La pròxima fase

La Lliga Genuine es juga per fases. La primera d'aquesta temporada va ser el cap de setmana de l'11, 12 i 13 de novembre. La següent serà el 18 i 19 de febrer, a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, de l'Espanyol. A casa. 

"Ens fa moltíssima il·lusió. Sempre hem jugat fora. El fet de jugar a casa, que vingui gent… Els seus familiars, amics, gent del club, aficionats, etc. Es mereixen poder tenir el suport de tothom. Estan extramotivats" exposa l'entrenador de l'Espanyol. Tot i això, Tendero lamenta que "el problema és que només podem convocar 16 jugadors. Ara bé, s’ha fet un esforç i es pagarà la convocatòria i l’hotel extra perquè tota la plantilla pugui estar junta durant tot el cap de setmana. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —