Barcelona acull a l'octubre un fòrum de ciutats sobre alimentació sostenible
Per EFE
Publicat el 13 de setembre 2021

Barcelona acollirà entre els dies 19 i 21 d'octubre la setena edició del Fòrum Global del Pacte de Ciutats de Milà sobre la necessitat de modificar els patrons de menjar per aconseguir una alimentació sostenible i frenar el canvi climàtic. Aquesta trobada es debatrà a fons sobre el fet que les metròpolis són els grans consumidors d'un sistema alimentari que provoca entre el 21% i el 37% de les emissions globals. Els estudis constaten, a més, que si s'evita el malbaratament alimentari es podrien reduir fins a un 15% les emissions alimentàries urbanes.

El fòrum, que se celebrarà a la capital catalana coincidint amb el fet que Barcelona és aquest any Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, es desenvoluparà amb un format híbrid, en el qual els actes presencials tindran lloc al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB).

Els assistents, avança l'ajuntament en la seva nota, debatran sobre l'alimentació com un dels reptes que cal afrontar a escala global, tant des del punt de vista sanitari com a social i ecològic. Les anàlisis fetes fins ara apunten que, sense un canvi dels nostres hàbits alimentaris i del funcionament del model alimentari global, serà difícil aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agència 2030. S'estima que, amb l'actual sistema alimentari, les emissions -que ara se situen en les metròpolis entre el 21% i el 37%- podrien ascendir al 38% l'any 2050.

El Milan Urban Food Policy Pact (MUFPP) Global Forum, nom oficial de la convenció, se celebrarà pocs dies abans de la conferència sobre canvi climàtic de les Nacions Unides a Glasgow (COP26). En les sessions està previst que es presenti The Barcelona Challenge for Good Food and Climate, una eina innovadora amb la qual es vol atreure les ciutats per treballar en el canvi del sistema d'alimentació.

L'Ajuntament subratlla que els municipis tenen la capacitat d'introduir polítiques públiques per promoure una dieta sana, baixa en emissions i accessible per a tots. El Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, que es va aconseguir en aquesta ciutat italiana en 2015, és un acord que busca sistemes alimentaris sostenibles.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —